Quantcast
САЩ ще оставят астронавти на Луната | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

САЩ ще оставят астронавти на Луната

Надявам се, че американци ще кацнат на Марс докато съм още жив, обяви още американският вицепрезидент Майк Пенс
3324
EПА/БГНЕС архив

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и „ще ги оставят там“ за определено време, предава БГНЕС. Това е заявил американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес. „Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той. 

Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

„Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

„Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната

Ключови думи:

Майк Пенс, Марс, Луната

Още

Китайският марсоход каца през май

25.04.2021

503
НАСА произведе кислород на Марс

22.04.2021

4342
Хеликоптерът на НАСА полетя над Марс

19.04.2021

3380