facebook
twitter

Горещи новини

В Русе честваха 30 години от създаването на СДС (видео)

164
БГНЕС

Утре се навършват 30 години от учредяването на Съюза на демократичните сили и по този повод в Русе бивши лидери на СДС се събраха, за да отбележат датата. 

СДС бе създаден официално на 7 декември 1989 г. като коалиция на група неправителствени организации и възстановени стари партии, чиято цел бе отхвърлянето на тоталитарната система и установяването на демокрация в България.

На събирането в Русе членът на настоящия Национален изпълнителен съвет на СДС Станимир Станчев благодари на представителите на другите политически сили, че са уважиха техния празник. А гостите бяха кметът на Русе Пенчо Милков, зам.-областният управител Свилен Иванов и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, които поднесоха приветствия.

Според Станимир Станчев, на този ден може да се говори много, но най-важното е това, което е постигнато, да се пази и развива.

Биншият кмет на Русе Елеонора Николова, депутат от СДС в 40-ото Народно събрание, а сега общински съветник в града от местната коалиция "Съюз на демократичните сили", заяви, че в момента, в който СДС се е създавал, е обединил мечтите, надеждата и вярата на всички българи - независимо от тяхната политическа пристрастност. Според нея хората са очаквали бърза и качествена промяна, която да ни изведе на един верен път, но се оказало, че този път е много дълъг. Николова смята, че един от най-тежките удари, които СДС е получил през годините, е "създаването от редиците на СДС на нов политически субект".

В началото на празника отец Стефан Стефанов, един от създателите на местната структура на СДС в Русе и бивш депутат от СДС, отслужи литургия и водосвет.

 
https://www.segabg.com/hot/ruse-chestvaha-30-godini-suzdavaneto-na-sds-video

https://www.segabg.com/hot/ruse-chestvaha-30-godini-suzdavaneto-na-sds-video

Posted by вестник Сега on Friday, December 6, 2019

 

Ключови думи:

СДС, Русе
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спортните зали вече няма да са лазарет

02.06.2020

792 3
Ремонтирана улица в Русе потъна под вода след първия дъжд

21.05.2020

1114 1
Властта в София е на път да се откаже от 4 000 лв. за участие в борд

23.04.2020

548

Коментари

Интервал

Досега не бях виждал празнични балони, когато се отслужва панихида.

Devil in Exile

Отрочето на ДС станало на 30 ... Далеч по-успешно е другото им детенце - ДПС.

nebenebe

Изпълниха перфектно поръчката на вечната и вездесъща ДС. Кукли на конци. Разочарование голямо.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×