facebook
twitter

Горещи новини

Роман Полански поиска да се върне във филмовата академия

394
EПА/БГНЕС архив
Роман Полански със съпругата си Еманюел Сене, която миналата година на свой ред получи покана да влезе в академията, но отказа в знак на протест срещу отношението към мъжа й.

Роман Полански е поискал чрез съда да бъде възстановено членството му в организацията, която раздава Оскарите. Това става една година, след като режисьорът беше изваден от Академията за филмови изкуства и науки. Негов адвокат е депозирал искане в съд в Лос Анджелис.

Миналия май академията изключи Полански и друг провинен в сексуални престъпления - актьорът и телевизионен водещ Бил Козби, а няколко месеца преди тях с членството си се раздели и режисьорът Харви Уайнстийн. Полански обжалва решението, но академията го потвърди през януари тази година.

Полански е носител на Оскар за режисура за "Пианистът", 2003 г., а общо има 28 номинации за Оскар. Преди да го изключат, режисьорът е бил почти 50 г. член на филмовата академия. Той живее от години във Франция, след като се признава за виновен в сексуални контакти с непълнолетно момиче през 1977 г. и на следващата година бяга от САЩ, за да избегне правосъдието.

Ключови думи:

Роман Полански
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полански отрича нови обвинения в изнасилване

12.11.2019

147
Български филм с голямата награда на филмовия фестивал в Котбус

10.11.2019

587 8
„Климатична стачка“ е словосъчетанието на 2019 г.

07.11.2019

295 5

Коментари

ДpaгaнOxpидcки

На снимката е Емануела Сене с майка си.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×