facebook
twitter

Горещи новини

Полански: Уайнстийн ме изкара детски изнасилвач, за да вземе "Оскара"

1691
EПА/БГНЕС архив

Роман Полански се изказа публично за пръв път откак бе обвинен в изнасилване от фотографката Валентин Моние. В интервю за сп. "Пари Мач" той заяви: "медиите се опитват да ме превърнат в чудовище". Режисьорът директно обвини Харви Уайнстийн за неволите си. Той твърди, че опозореният холивудски магнат му е лепнал етикета "детски изнасилвач", за да му попречи да спечели "Оскар" през 2003 г.

От 40 години Полански е беглец от американското правосъдие, което го преследва за посегателство над 13-годишната Саманта Геймър. Той категорично отрича обвиненията на Моние, според които я бил и изнасилил на 18-годишна възраст през 1975 г.  "Ясно е че да ме обвиняват в изнасилване вече не е достатъчно сензационно, трябва да добавите още един пласт. Не удрям жени", добави той. 

В сегашното интервю Полански се фокусира върху личността на Уайнстийн. "Именно той изкопа моя случай със Саманта Геймър отпреди 26 години, от който никой вече не се интересуваше". Режисьорът обвини продуцента, че е започнал кампания със слухове срещу него, за да саботира шансовете му за "Оскар", след като "Пианистът" спечели отличията БАФТА за най-добър филм и най-добър режисьор. Целта на Уайнстийн е била да лансира своя филм "Чикаго" (спечелил 6 "Оскар"-а същата година, включително за най-добър филм).

Междувременно Харви Уайнстийн постигна споразумение на стойност 25 милиона долара с десетки жени, обвинили го в сексуално посегателство. Сумата ще бъде разпределена между над 30 актриси и бивши служителки, които съдят 67-годишния продуцент по обвинения, вариращи от сексуален тормоз до изнасилване. 

Сред потърпевшите от продуцента са някои от най-известните актриси в света - Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек, макар те да не са част от колективния иск. 
 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нови обвинения заплашват Уайнстийн с 28 г. затвор

07.01.2020

738 2
Тери Гилиъм преди процеса на Уайнстийн: #MeToo е лов на вещици

05.01.2020

1878 1
Полански обвини Уайнстийн за неволите си

13.12.2019

358

Коментари

редник

след като "Пианистът" спечели отличията БАФТА за най-добър филм и най-добър режисьор. 

 

Наистина добър филм.

марк

 

 

 

                 Много важно за Територията  , че двама намазани пехливани си мерели ...

Сичко е шес

Не че нещо, но предпочитам жена му.

ppipi7766

Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек

 

Поне в липса на вкус не могат да го обвинят.

Стоф

Полански е велик режисьор с трагична биография. Малко са му равни.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×