facebook
twitter

Горещи новини

Путин: Украйна може да извърши кланета близо до границата с Русия

Според Москва можело да се стигне до нещо подобно на Сребреница
2951
EPA/БГНЕС архив

Москва е обезпокоена, че ако киевските войски поемат контрола над границата между Русия и източна Украйна без железни гаранции за антиправителствените милиции, може да се стигне до клане, подобно на това в босненския град Сребреница, съобщава БНР.

Говорейки за исканията на Киев, Путин заяви във вторник, че трябва да има абсолютна сигурност, че хората в източна Украйна ще бъдат в безопасност, след като контролът върху границата премине в други ръце. Той предупреди, че украинските правителствени сили могат да извършат кланета като тези, който се случиха в босненския град Сребреница през деветдесетте години на миналия век, ако те поемат контрол над държания от сепаратистите пограничен район с Русия.

"Ние се съгласихме на пътна карта през 2015 г.. Имаше закон за амнистия, някои решения бяха взети, но нищо от това не влезе в сила", посочи руският президент пред президентския съвет за правата на човека. Без гаранции "мога да си представя какво ще се случи след това. Ще има втора Сребреница", предупреди Путин.

Поддържаните от Москва сепаратисти въстанаха срещу централното правителство в Киев през 2014 г., след като масови протести в украинската столица доведоха до отстраняване на тогавашния президент Виктор Янукович от неговия пост. Районът е предимно рускоговорящи и подкрепя обединението си с Русия. 

Коментарите на Путин са само ден, след като той разговоря с украинския си колега Володимир Зеленски в Париж, припомня Националното радио.

77

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двама души са били ранени при нападение в църква в Москва

16.02.2020

1048 7
Москва: Оскверниха братската могила на Съветската армия в София

13.02.2020

Обновена

5772 101
Световните сили ще умуват за Либия и в Берлин

14.01.2020

Обновена

6531 48

Коментари

Страници

Гласът

може да се стигне до клане, подобно на това в босненския град Сребреница

Какво клане в Сребреница? В този форум от години ни убеждават, че в Сребреница не е имало никакво клане. Сега изведнъж Москва забива нож в гърба. 

geo_19

Колега, думичката "клане" я има само в заглавието на вестника. Иначе какво е казал се вижда в самия текст на статията:

 

"мога да си представя какво ще се случи след това. Ще има втора Сребреница"

Гласът

Колега, научете се да четете! Не съм цитирал заглавието, а текст от статията. 

Su38

Спорът е кой го е извършил....

Stоrmbringer

Наглец! Това да не са твоите руски изверги в униформа! Клането в Сребреница бледнее пред ужасиите, извършени от руските войски в Чечня! А за вагнеровите ихтамнетовци в Сирия да не говорим!

 

https://myrotvorets.news/chtoby-poniat-russkykh-na...

Sine_metu

Що вряскаш тука? Путин има сайт, кряскай там

nanyac

Ти на сайта на Путин ли лееш славословия, или ги пробутваш тука?

Sine_metu

Тарикат мъж съм и не пискам, а и сапиенс, та не славословя.

Напътствам и възпитано ругая.

А тука конкуренцията в писъците е такава, че не бих си и помислил

nanyac

Това ти прави чест, но според мен човекът има основания. Намери начин да дискутираш по фактите, а това, че се е развълнувал не е чак такъв грях.

nanyac

Бездарен опит да се спекулира с евентуално чувство за вина у колективния Запад, по причина на малодушното поведение на една холандска част преди десетки години.

Ако живеехме в 90-те и бдедушките бяха бабушки щеше може би дори да му се получи.

Откак има международен трибунал за военни престъпления, никакви кланета не заплашват жителите на Донецк и Луганск.

Stоrmbringer

Беспредел русских в Чечне (ч. 1)

 

https://www.youtube.com/watch?v=YRaRNZJ4tV0

марк

 

 

 

                    Не съм сигурен , че е преведено правилно но даже и да е,  има известно основание. Писал съм го и друг път  , в Сребреница Гласченце беше унищожен съставът на две мюсюлмански бригади окомплектовани от юноши които мислеха . че войната се състои в избиване на сърби и изнасилване на сръбкини и все в името на Аллах. Бяха обкръжени в Сребреница и не искаха да се предадат мислейки , че ще се промъкнат при своите. Бяха избити , под благият поглед на еди НАТО-вски джендърски батальон. Н о клане , в смисъл на жени и деца и въобще цивилни - не е имало .

Гласът

Демек руснаците се притесняват, че украинците ще избият няколко бригади терористи в източна Украйна. Правилно ли съм разбрал? 

harmless
снимка на harmless

да се стигне до клане, подобно на това в босненския град Сребреница

 

Уникално ! Човек остава думи при безподобната руска наглост. Едно на ръка, че Путин е приятел със сърбите извършили геноцида в бившата Югославия...

 

след като контролът върху границата премине в други ръце.

Мистър Путин, контролът върху украинските граници е право и задължение на на украинските власти. Не на теористи, ихтамнетовци или други отпускарчета.

 

Това е наистина покъртително. Кремъл явно губи самоконтрол и започна да плещи тотални глупости.

Е, мистър Путин, Германия вече ви дигна мерника също за показното убийство и скоро ви очакват още 'неработещи' санкции както и ЕС закон магнитски.

 

 

О, да ... да не забравим и че през ноември 2017 г. Русия наложи вето на класифицирането на събитията в Сребреница от ООН като геноцид. Излиза, че през 2017 г е нямало проблеми за Русия в Сребреница.

Любопитkо

Бездарен опит* да се спекулира с евентуално чувство за вина у колективния Запад

По-скоро е опит да обуздае мераците на бандеровския запад** да не опитва номера от типа на бомбардировката на Луганск през юни 2014.

 

*Дали е бездарен или ще има резултат, живи да сме,  да видим.

 

**Има се  предвид украинския запад.

 

 

harmless
снимка на harmless

Депутат от управляващата в Сърбия Прогресивна партия определи като „освобождение“ клането в Сребреница от 1995 г. и благодари на осъдения за геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството Ратко Младич за „брилятно проведената военна операция“.

Владимир Джуканович е направил това в свой пост в Туитър на 10 юли, ден преди 24-годишния юбилей от най-голямото масово убийство, извършено в Европа след края на Втората Световна война.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30052051.html

 

 

Е, мистър Путин, последно какво ще да е .. освобождение, не-геноцид или малко 'клане' ?!

Boris65

Всички помним ужасите в Одеса. 

nanyac

Boris65

Всички помним ужасите в Одеса. 

Някой ден и тази трагедия ще бъде осветлена, като трите СССР-финландски войни. Но до момента съдейки по последвалите събития ми е ясно, че не се е минало без участието на чепиги и мишкинци. 

ПГеоргиев

Може да се предположи, че т.н. "мунисипална стража", която украинската страна желае да поеме контрола в Донецк и Луганск след възстановяване на контрола над републиките, ще бъде съставена, или поне в нея ще има представители на националистическите батальони "Азов", "Айдар" и др.

А те са неконтролируеми, дори и от представители на ВСУ.

Мине-немине месец и се съобщава за престрелки между представители на батальоните и войници от редовната армия.

Те са първи в създаването на безредици, обвинявани са в кражби и контрабанда на оръжие, в кражби на имущество на граждани в подконтролните им райони, в мъчения на пленници.

Техни представители заплашиха дори собствения си президент в насилствено сваляне от поста, ако направи дори и един компромис в Париж. А без някакъв компромис от всички включени в конфликта страни, мир няма как да се постигне.

Подобна заплаха от страна на "Десен сектор" имаше и през 2014 г., когато техни представители тръгнаха с влак за Крим, за саморазправа с кримчани. Но тогава не им се получи, защото хората разбраха за заплахата, организираха самоотбрана и десните подвиха опашка, като се измъкнаха страхливо.

Русия няма да се съгласи на подобно условие, защото това ще е пирон в ковчега на стремежа на Русия да бъде опора и закрила за руснаците в екссъветското пространство.

 

harmless
снимка на harmless

Това са спекулации и обикновена пропаганда базирана на полуистини, предположения, вяра и пълна липса на трезва оценка. Русия няма какво да се съгласява или не във вътрешните работи на Украйна. По скоро, трябва да направи всичко възможно за да подкрепи борбата с терористите в Донбас и да спомогне за възстановяването на закоността в районите контролирани от терористите, както и да се възстанови украинският контрол върху украинските граници.

The Rowdy American

Путин: Украйна може да извърши кланета близо до границата с Русия

А очаква ли Путин провокация с химическо оръжие?

Любопитkо

Не.

Но винаги е готов да отговаря  на тъпите въпроси  на козяшките петоколонници.

Sine_metu

Да бе, готов е. Верваш ли, че има мазохисти да четат чаршафите им?

ДpaгaнOxpидcки

тъпите въпроси  на козяшките петоколонници

Острите ремарки на лубянските дондуци.

марк

 

 

 

                                              Русия няма какво да се съгласява или не във вътрешните работи на Украйна

 

         Ти що забрави га НАТО се намеси във вътрешните работи на Събия ?

Дяд Омраз

Намеси се във вътрешните работи на Сърбия, направи ги вънкашни и всичко сега е шес! ?

марк

 

 

 

                        Демек руснаците се притесняват, че украинците ще избият няколко бригади терористи в източна Украйна. Правилно ли съм разбрал

 

                                           Ако вместо ''украинците'' беше писал ''фашистите'' щеше да си по близо до истината .

Гласът

Фашисти трепещи терористи. Какъв е проблема? 

Утринен зов

Защо ли руснаците просто не присъединят двете републики към Империята? Така и така западняците от добра дума не разбират, прилагат двойни стандарти и налагат санкции. Повече нема накъде. За война са  и страхливи, и нямат превъзходство. Стига толкова шикалкавене.  Трябва да се мисли за хората в ДНР и Луганск. Тая неопределеност много им пречи. Даже една алтернативна олимпиада в Донецк намирам за доволно добра идея.. 

Кара Колю

Хи...хи...хи... Сега требе Сашко Вучич да пита, свой най-лепший друг Вова, що е имало у Сребреницу ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш