facebook
twitter

Горещи новини

Преляха два язовира в община Стражица

756
Снимка: БГНЕС

Повредена е язовирна стена край Великотърновското село Нова Върбовка, проблем има и с язовир „Чешме дере“ край село Камен, съобщи  зам.-председателят за Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ген. Кирил Войнов пред Би Ти Ви. "Към 01.00 часа получих информация за преливането на язовир „Нова Върбовка“ през язовирната стена, която е дълга към 200 м, висока е 8 метра. Това е един сериозен язовир, но в последствие изпратих на място колегите от Регионалния отдел във Велико Търново. Явно стената се е скъсала заради многото обилни дъждове“, заяви ген. Войнов. Той посочи, че ситуацията е спокойна.

"В момента в село Камен има един друг язовир - „Чешме дере“, който е с 40 000 куб. м завирен обем – около 30 дка площ, който също е проблемен. В момента и областната управителка е там, както и шефът на пожарната във Велико Търново", съобщи още Войнов. Той посочи, че по непотвърдена информация е имало наводнени къщи в село Камен. „Колегите от пожарната ще предприемат действия по изпомпване на водата“, обясни той.

Ключови думи:

Кирил Войнов, язовири
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Спящата" "Монтажи" прибира парите за ремонт на язовирите

14.08.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

694
Проблемът с язовирите – отпаднала целесъобразност, разпиляна грижа

14.08.2019

ДИЯН БОЖИДАРОВ

1134
Язовирите са все така опасни след 15-месечна “превенция”

26.06.2019

Николай Иванов

538 1

Коментари

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Днес три пъти сменят снимката, затова си трия мнението.

Begemot
снимка на Begemot

Няма място за притеснение, сега са преляли два язовира, утре - 200,   после и останалите, така ще е известно време, докато се скъсат всички диги, язовиритв окончателно се затлачат и природата вземе своето. Дотогава и българи няма да има, та накрая всичко ще се уравновеси. 

Виновни са дъждовете, нормално, никой друг. А - и гадните комунисти са виновни, изпоназстроили язовири, сега се чудим какво да ги правим, беля на нашата глава. Верно, тогава язовири са трябвали, щото е имало земеделие, хидромелиорация - но и това са гадни комунистически работи, сега разбираме, че нашите пиперки не са конкурентноспособни, краставиците ни не са достатъчни прави, домаТИТУ не е евростандартизирано и въобще това са отживелици едни.

Ние сме хора модерни,  дай ни еврофондове, алкохолен туризъм, къщи за гости - тук с някакви язовири ни занимават!

Domi

Държавата изчезва...всичко се разпада, но...ще има 2,7 милиарда за 8 самолета повтарям 8 самолета....няма такава държава...

tatyana1

Един умник каза, че трябвало да се съборят всички язовири и всичко да си е като едно време. Само че едно време в по- малките градове и селата не е имало водопроводи, а и в големите градове частично. Повечето населени места се водоснабдяват от язовири, по- малко- от извори, а и сега има градчета и села на воден режим. Така че който призовава да се върнем назад към природата- да намери менците и кобилицата на прабаба си, и да се отучи от вредни навици като автматична пералня,съдомиялна и ежедневно къпане.

tatyana1

А, да, и има язовири строени специално за уравняване на сезонните води- без тях наводненията няма да намалеят, а ще се увеличат

ИвКо

Татяна, не така. Тука ми беше казано че язовирите са виновни за наводненията щото като вали много дъжд вземат та се напълнят и после преливат.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×