facebook
twitter

Горещи новини

Подписаха договорите за строителен надзор на тунел "Железница"

383

Договорите за строителен надзор при проектирането и строежа на тунела „Железница” на магистрала „Струма” са подписани във вторник, съобщиха от Пътната агенция. 

Надзорът на проектирането и изпълнението на строително-монтажните дейности на самия тунел поема консорциумът „План Инвест Железница“. В него участват „План Инвест Пловдив“, „Инфра проект консулт“ ЕООД, „Аскос 03“ ЕООД, „Сърч корпорейшън СРЛ“. Стойността на договора е над 4.7 млн. лв. с ДДС.

Съоръжението ще има по две отделни тръби във всяка посока. То ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика и т. н.

Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на "Железница" откъм гр. Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, които са съответно 132 метра и 24 метра, подпорна стена и др., предаде Нова тв.

Строителният надзор на отсечката преди тунел „Железница“ в посока София - Кулата е възложен на „ТЕС Консулт“ – обединение на фирмите „Строл 1000“ АД, Три-Ес“ ЕООД и „Експерт Десижънс“ ООД. Стойността на поръчката е 719 739.6 лв. с ДДС. Участъкът е с дължина 720 метра и включва и обслужващ тунелен път при северния портал и мостово съоръжение с обща дължина 620 метра.

Консултантската услуга при проектирането и строителството на отсечката след тунел „Железница“ ще бъде изпълнена от обединението „Пътконсулт 2000-консулт 64“, което включва фирмите „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „Консулт 64“ ООД. Техният договор е на стойност 558 266.40 лв. с ДДС.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пътищата в Северна България ще глътнат още 7 млрд. лв.

14.03.2019

1433 7
Нов скандален запис уволни директорка от "Автомагистрали"

07.02.2019

Юлиана Бончева

9811 6
АПИ ще връща за 30 дни надвзетите пари за винетки

11.01.2019

Румяна Гочева

293 2

Коментари

Yordan Georgiev
снимка на Yordan Georgiev

Ами аз очаквам от Джи ПИ да се докажат за пореден път .. макар и да се опитват само да ги обвиняват .. те знаят какво правят и работят качествено !

Yordan Georgiev
снимка на Yordan Georgiev

Добре ,че бяха Джи Пи да се заемат кво само плюете без да знаете ! Това е една лидерска фирма точно така доказала се не само в България

Yordan Georgiev
снимка на Yordan Georgiev

 Само не знам защо някой хора не си хванат нормална работа ами чакат да им платят комунягите ... за смях сте !!

Предводител на ...

Е, ако не другаде, то на "Графа" наистина се себедоказаха!

Кат един Юсеин Болт на строителното дело са.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×