facebook
twitter

Горещи новини

Плевнелиев: България подобри офертата към VW

Ако "Фолксваген" избере Турция, ще навреди на имиджа на Германия на Балканите, смята бившият президент
6065
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Конкуренцията между България и Турция за новия завод на "Фолксваген" е темата на статия в авторитетния германски ежедневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", със заглавие "Локация - мечта", съобщава БНР.

"Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава", пише авторът Михаел Мартенс. Той описва предприетата офанзива на българския премиер Бойко Борисов и на автомобилния сектор, в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев.

Последният пък предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", добавя Плевнелиев.

В писмени отговори до вестника пък премиерът Бойко Борисов изброява предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България.

"Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта", подчертава Борисов и добавя, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Наскоро Борисов заяви, че България си е направила голяма реклама и дори "Фолксваген" да не избере страната ни, тя със сигурност ще има автомобилен завод.

Пред "Нова ТВ" тази сутрин Плевнелиев повтори тезата си: "Ако "Фолксваген" изберат Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите", и добави, че всички на Балканите наблюдават внимателно какво ще се случи.

"Докато една от двете държави не подпише договор с "Фолксваген", шансовете и за България, и за Турция остават равни. Един такъв концерн, като "Фолксваген", няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете", изложи мислите си Плевнелиев и допълни, че България е подобрила още офертата си към VW.

 

92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България планирала да увеличи субсидията за "Фолксваген"

17.10.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

289
"Фолксваген" отложи решението си за завода в Турция

16.10.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

366
Дончев: Времето за автомобилен завод в България е дошло

09.10.2019

2941 36

Коментари

Страници

Леля_Стойка_III

***

First Strike

Много им дреме за твоето мнение, Плевню! Сигурен съм, че ще се съобразят с него!

Дохс_Читем

Плевнелиев: Ако VW избере Турция...

...продавам Гоуфа и минавам на Сеат.

protor

НИ-КО-ГА!!! 

Доси

За съжаление икономическата логика прави Турция логичен избор за VW. 

А това че Росен Плевнелиев "предупреждава Берлин" е направо смешно. Единственото което е неясно за мен е защо го прави? Дали от грижа за България или просто в контекста на натиска на САЩ към Турция покрай покупката на С 400 и скоро Су 35... подозирам че е второто, щото ако САЩ харесваха днешна Турция наш Роско немаше да мъцне даже. 

Шлифера

ЩРИХИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ  
От малките екрани,  
несмислен и несносен,  
отново се топорчи  
преЦедентът Росен.  
Пунтира дух завиден,  
но тайно сълзи бърше,  
че неговото време  
отдавна вече свърши.  
Но не мирясва Роско,  
ръмжи и кудкудяка,  
дори и президента  
подлага на атака.  
И хич не проумява  
той истината гола,  
че няма как врабчето  
да победи сокола.  
Налита и на Путин  
с поредната тирада  
и кремълският "грешник"  
във паника изпада.  
Потиснат и отчаян  
от критиките бесни,  
той твърдо обещава  
да си го премести.  
Дошло е време  
Роско да свие знамената,  
че в дебри тилилейски  
му сочи път Съдбата.

anarhia

 И като остане Германия без грам имидж, ще дойде да ни плаче на рамото, но ние ще я отпратим при станбулските зарзаватчии!!!

Дохс_Читем

в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев

Жено, ела да видиш чудо, ма - нещото имало лице!

маняна
снимка на маняна

Освен писмени отговори, изброяващи предимствата на българския трудов пазар, премиерът е изпратил до афторитетния весник и неколко свински комплекта за пача.

 

Bacho Кольо

Плевнелиев наистина е някакъв феномен. С всяка своя проява   привлича стрелите на  иронията и на откровената подигравка. Дори в редките случаи, когато говори и върши неща в интерес на България

Boris65

))) Абсолютно точно ! Феномен !

jjiro

***

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Последният пък предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

 

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", добавя Плевнелиев.

Ко? 👀

Нелеп, както винаги. Балканите щели да се начумерят на Германия, Германия аха да извърши незаконна сделка.

Че това така и не стана политик, е ясно, но не е възможно да е било сериозен бизнесмен.

 

Да си припомним кво казва Баце, за което заслужава 👍:

 

Ние предлагаме по-добри бизнес условия, спазвайки всички правила на ЕС, спазвайки правилата на играта. Борисов разкри, че в Сараево е заявил на президента Ердоган: "Тайпи, ще се боря докрай!" И той го знае!

 

Борисов уточни, че конкуренцията ни с Турция се води изцяло като приятели и партньори и в "рамките и правилата на играта". 

 

"Ние не рекламираме България с "Елате, защото турците са лоши." Не, ние казваме защо сме по-добри", заяви още той.

🚬

 

 

 

 

JollyRoger's

В “подобрената оферта“ е записано, че в завода ще бачкат само върнати ни от Нашингтон български инджинери-милЬонери и видни балкански демокради... Така ще бъде решен проблемът Му, че от толкоз инвестиции в Третото Му царство не остана работна ръка...

скайспирит

Германците като видят това ще изпаднат в когнитивен ступор:

 

Мутри потрошиха столично заведение (видео)

https://www.segabg.com/hot/mutri-potroshiha-stolic...

 

Та за какви "демократично мислещи хора" говори г-н Банов? 

 

 

Wolf ACE

Махнете го, бе! Не го пускайте тоя, бе!

Не разбрахте ли - язовир да Фане - Ше изсъхне!

Па сте го гудили да се изказва по разни кардинални работи.

аман бе

Прави впечатление еволюцията в редакционната политика на вестника. Преди година, две за подобни мнения щеше да има "Путь до Магадана недалекий..."... Добре! 👍

Тринити

Времето е горещо.Страшна жега.При наличието на надзор от дългогодишен синоптик в къщи, как е допуснато гус'ин Банов да ходи напред-назад и да излага темето си на убийствените слънчеви лъчи.Августовското ни здравеопазване също куца в тоя отпускарски месец......

Диагностик

Фолксваген не залагат на политиката, а на икономическата целесъобразност. В Турция има заводи за коли на 8 световни производители, квалифицирани работници, 80 млн население, множество привилегии, които им осигурява Ердоган.

Плевнелиев може да спомене неспокойната земна кора в този район: наскоро отново имаше земетресение, което може да е рисково за подобно производство.

volog2

Като се вметне някъде, че правителството най-после се решило да модернизира жп линията до Видин и съ си помислих, че преговорите за VW сигурно продължават. Но си мисля, че това е икономическа битка на миналия век. 

blue_fish

Не харесвам Плевнелиев, но интересът на България да привлече VW трябва да е водещ за всички нас. Ето защо не разбирам повечето коментари по-горе. Мисля, че човек трябва да умее да си замълчи понякога, в името на нещо по-важно, а не да репликира първосигнално.

mr_self_destruct

Коментарите по-горе ще изгонят vw?

bay Dragan

Нямали сме квалифицирани работници ! Таратанци! Тук, в България младите са с почти 100% висше образование.

duch

по бизнес администрация, маркетинг и Пи Ар и други все полезни професии за машиностроенето и металообработването

dissidentbg
bay Dragan    

Нямали сме квалифицирани работници !

 

НЯМА

Познаваш ли поне един българин, който е с образование и постоянно местожителство в София, но се е преместил да живее в някое малко градче или село, далече от София, защото там има работа?

бонго-бонго

Отстрани изглежда, че Плевнелиев се опитва да пренесе сделката в политиката, нещо което Борисов не смее да направи, за да не се конфронтира директно с Тайпи. Доколкото Плевнелиев не е политическо лице и извън администрацията, той има повече свобода за говорене. Трябвало е да напомни и решението на Съвета на външните министри на ЕС за санкции срещу Турция от миналия месец във връзка с Кипър. Няма какво да се залъгваме, че такива са единствено възможните в ситуацията аргументи.

 

С.Славов

Споменаването на България в авторитетни немски издания може да предизвика интереса на много производители не само на автомобили .Вероятно ще има обективна оценка от независими експерти , а това е в повече от обичайното " знаете ли колко сме добри ". Допълнителна инерция може да даде и договора за ефките и авансовото плащане .Може да се надяваме на помощ и от Ердоган ,защото е в негов стил да каже като на руснаците : Кюнец вече наш , но Крим не Ваш

Boris65

Продадоха си системите на Ердо ) 

JollyRoger's

Интересът на България е да не се хвъргат фишеци от леваци по знакови медии, от които единственият ефект е поредната герберастка полюция за пред плебса и резил в чужбина.

Slava
снимка на Slava

18

Вт., 13/08/2019 - 10:10 (нов)

blue_fish

Не харесвам Плевнелиев, но интересът на България да привлече VW трябва да е водещ за всички нас. Ето защо не разбирам повечето коментари по-горе. Мисля, че човек трябва да умее да си замълчи понякога, в името на нещо по-важно, а не да репликира първосигнално.

 

Да ти помогна с разбирането с мнение под статията за рокера Путин

 

https://www.segabg.com/hot/putin-se-poyavi-na-moto...

 

67

Нед., 11/08/2019 - 22:56 (нов)

Simplified Solu...

Истинско удоволствие е да се четат душевните полюции на болните сили!

 

Пък мен ме озадачава тоз им болезнен интерес към някого, когото не само не харесват, но очевидно мразят в червата.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×