facebook
twitter

Горещи новини

Плевнелиев: България подобри офертата към VW

Ако "Фолксваген" избере Турция, ще навреди на имиджа на Германия на Балканите, смята бившият президент
6052
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Конкуренцията между България и Турция за новия завод на "Фолксваген" е темата на статия в авторитетния германски ежедневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", със заглавие "Локация - мечта", съобщава БНР.

"Битката изглежда решена, но уж победеният не се предава", пише авторът Михаел Мартенс. Той описва предприетата офанзива на българския премиер Бойко Борисов и на автомобилния сектор, в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев.

Последният пък предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", добавя Плевнелиев.

В писмени отговори до вестника пък премиерът Бойко Борисов изброява предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България.

"Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта", подчертава Борисов и добавя, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Наскоро Борисов заяви, че България си е направила голяма реклама и дори "Фолксваген" да не избере страната ни, тя със сигурност ще има автомобилен завод.

Пред "Нова ТВ" тази сутрин Плевнелиев повтори тезата си: "Ако "Фолксваген" изберат Турция, това ще изпрати един изключително лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите", и добави, че всички на Балканите наблюдават внимателно какво ще се случи.

"Докато една от двете държави не подпише договор с "Фолксваген", шансовете и за България, и за Турция остават равни. Един такъв концерн, като "Фолксваген", няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете", изложи мислите си Плевнелиев и допълни, че България е подобрила още офертата си към VW.

 

92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дипломат - това звучи евтино

22.08.2019

Людмил Илиев

4949 23
ГЕРБ се прави на реформатор, БСП - на опозиция

21.08.2019

Юлиана Бончева

1559
Вицепремиерът Марияна Николова поема и киберсигурността

20.08.2019

1503 14

Коментари

Страници

Леля_Стойка_III

***

First Strike

Много им дреме за твоето мнение, Плевню! Сигурен съм, че ще се съобразят с него!

Дохс_Читем

Плевнелиев: Ако VW избере Турция...

...продавам Гоуфа и минавам на Сеат.

protor

НИ-КО-ГА!!! 

Доси

За съжаление икономическата логика прави Турция логичен избор за VW. 

А това че Росен Плевнелиев "предупреждава Берлин" е направо смешно. Единственото което е неясно за мен е защо го прави? Дали от грижа за България или просто в контекста на натиска на САЩ към Турция покрай покупката на С 400 и скоро Су 35... подозирам че е второто, щото ако САЩ харесваха днешна Турция наш Роско немаше да мъцне даже. 

Шлифера

ЩРИХИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ  
От малките екрани,  
несмислен и несносен,  
отново се топорчи  
преЦедентът Росен.  
Пунтира дух завиден,  
но тайно сълзи бърше,  
че неговото време  
отдавна вече свърши.  
Но не мирясва Роско,  
ръмжи и кудкудяка,  
дори и президента  
подлага на атака.  
И хич не проумява  
той истината гола,  
че няма как врабчето  
да победи сокола.  
Налита и на Путин  
с поредната тирада  
и кремълският "грешник"  
във паника изпада.  
Потиснат и отчаян  
от критиките бесни,  
той твърдо обещава  
да си го премести.  
Дошло е време  
Роско да свие знамената,  
че в дебри тилилейски  
му сочи път Съдбата.

anarhia

 И като остане Германия без грам имидж, ще дойде да ни плаче на рамото, но ние ще я отпратим при станбулските зарзаватчии!!!

Дохс_Читем

в лицето на бившия президент на България Росен Плевнелиев

Жено, ела да видиш чудо, ма - нещото имало лице!

маняна
снимка на маняна

Освен писмени отговори, изброяващи предимствата на българския трудов пазар, премиерът е изпратил до афторитетния весник и неколко свински комплекта за пача.

 

Bacho Кольо

Плевнелиев наистина е някакъв феномен. С всяка своя проява   привлича стрелите на  иронията и на откровената подигравка. Дори в редките случаи, когато говори и върши неща в интерес на България

Boris65

))) Абсолютно точно ! Феномен !

jjiro

***

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Последният пък предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

 

"Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор", добавя Плевнелиев.

Ко? 👀

Нелеп, както винаги. Балканите щели да се начумерят на Германия, Германия аха да извърши незаконна сделка.

Че това така и не стана политик, е ясно, но не е възможно да е било сериозен бизнесмен.

 

Да си припомним кво казва Баце, за което заслужава 👍:

 

Ние предлагаме по-добри бизнес условия, спазвайки всички правила на ЕС, спазвайки правилата на играта. Борисов разкри, че в Сараево е заявил на президента Ердоган: "Тайпи, ще се боря докрай!" И той го знае!

 

Борисов уточни, че конкуренцията ни с Турция се води изцяло като приятели и партньори и в "рамките и правилата на играта". 

 

"Ние не рекламираме България с "Елате, защото турците са лоши." Не, ние казваме защо сме по-добри", заяви още той.

🚬

 

 

 

 

JollyRoger's

В “подобрената оферта“ е записано, че в завода ще бачкат само върнати ни от Нашингтон български инджинери-милЬонери и видни балкански демокради... Така ще бъде решен проблемът Му, че от толкоз инвестиции в Третото Му царство не остана работна ръка...

скайспирит

Германците като видят това ще изпаднат в когнитивен ступор:

 

Мутри потрошиха столично заведение (видео)

https://www.segabg.com/hot/mutri-potroshiha-stolic...

 

Та за какви "демократично мислещи хора" говори г-н Банов? 

 

 

Wolf ACE

Махнете го, бе! Не го пускайте тоя, бе!

Не разбрахте ли - язовир да Фане - Ше изсъхне!

Па сте го гудили да се изказва по разни кардинални работи.

аман бе

Прави впечатление еволюцията в редакционната политика на вестника. Преди година, две за подобни мнения щеше да има "Путь до Магадана недалекий..."... Добре! 👍

Тринити

Времето е горещо.Страшна жега.При наличието на надзор от дългогодишен синоптик в къщи, как е допуснато гус'ин Банов да ходи напред-назад и да излага темето си на убийствените слънчеви лъчи.Августовското ни здравеопазване също куца в тоя отпускарски месец......

Диагностик

Фолксваген не залагат на политиката, а на икономическата целесъобразност. В Турция има заводи за коли на 8 световни производители, квалифицирани работници, 80 млн население, множество привилегии, които им осигурява Ердоган.

Плевнелиев може да спомене неспокойната земна кора в този район: наскоро отново имаше земетресение, което може да е рисково за подобно производство.

volog2

Като се вметне някъде, че правителството най-после се решило да модернизира жп линията до Видин и съ си помислих, че преговорите за VW сигурно продължават. Но си мисля, че това е икономическа битка на миналия век. 

blue_fish

Не харесвам Плевнелиев, но интересът на България да привлече VW трябва да е водещ за всички нас. Ето защо не разбирам повечето коментари по-горе. Мисля, че човек трябва да умее да си замълчи понякога, в името на нещо по-важно, а не да репликира първосигнално.

mr_self_destruct

Коментарите по-горе ще изгонят vw?

bay Dragan

Нямали сме квалифицирани работници ! Таратанци! Тук, в България младите са с почти 100% висше образование.

duch

по бизнес администрация, маркетинг и Пи Ар и други все полезни професии за машиностроенето и металообработването

dissidentbg
bay Dragan    

Нямали сме квалифицирани работници !

 

НЯМА

Познаваш ли поне един българин, който е с образование и постоянно местожителство в София, но се е преместил да живее в някое малко градче или село, далече от София, защото там има работа?

бонго-бонго

Отстрани изглежда, че Плевнелиев се опитва да пренесе сделката в политиката, нещо което Борисов не смее да направи, за да не се конфронтира директно с Тайпи. Доколкото Плевнелиев не е политическо лице и извън администрацията, той има повече свобода за говорене. Трябвало е да напомни и решението на Съвета на външните министри на ЕС за санкции срещу Турция от миналия месец във връзка с Кипър. Няма какво да се залъгваме, че такива са единствено възможните в ситуацията аргументи.

 

С.Славов

Споменаването на България в авторитетни немски издания може да предизвика интереса на много производители не само на автомобили .Вероятно ще има обективна оценка от независими експерти , а това е в повече от обичайното " знаете ли колко сме добри ". Допълнителна инерция може да даде и договора за ефките и авансовото плащане .Може да се надяваме на помощ и от Ердоган ,защото е в негов стил да каже като на руснаците : Кюнец вече наш , но Крим не Ваш

Boris65

Продадоха си системите на Ердо ) 

JollyRoger's

Интересът на България е да не се хвъргат фишеци от леваци по знакови медии, от които единственият ефект е поредната герберастка полюция за пред плебса и резил в чужбина.

Slava
снимка на Slava

18

Вт., 13/08/2019 - 10:10 (нов)

blue_fish

Не харесвам Плевнелиев, но интересът на България да привлече VW трябва да е водещ за всички нас. Ето защо не разбирам повечето коментари по-горе. Мисля, че човек трябва да умее да си замълчи понякога, в името на нещо по-важно, а не да репликира първосигнално.

 

Да ти помогна с разбирането с мнение под статията за рокера Путин

 

https://www.segabg.com/hot/putin-se-poyavi-na-moto...

 

67

Нед., 11/08/2019 - 22:56 (нов)

Simplified Solu...

Истинско удоволствие е да се четат душевните полюции на болните сили!

 

Пък мен ме озадачава тоз им болезнен интерес към някого, когото не само не харесват, но очевидно мразят в червата.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×