facebook
twitter

Горещи новини

Обвинения по второ дело срещу кмета на Костенец

390
Снимка: Архив

Специализираната прокуратура съобщи, че днес е привлякла към наказателна отговорност по второ дело кмета на Костенец Радостин Радев.

Той е обвинен за длъжностно присвояване, затова че през декември 2018 г., в условията на продължавано престъпление, на два пъти е поискал и получил от касата на общинско предприятие за дърводобив общо 22 137 лева, които присвоил за себе си. Това досъдебно производство срещу Радев се води и за безстопанственост, предаде БНР.

По второто дело на кмета на Костенец е определена парична гаранция в размер на 50 000 лева.

Преди повече от два месеца – на 18 юни 2019 г., спецпрокуратурата привлече Радев към наказателна отговорност за активен подкуп. Той бе обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

По първото дело кметът на Костенец бе задържан под стража, впоследствие мярката му за неотклонение бе изменена в „домашен арест“. Вчера Апелативният специализиран наказателен съд отново измени мярката му в по-лека – гаранция в пари от 70 000 лева.

Това определение на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Не е ясно разрешил ли е съдът изземане на съкровищата на Божков

05.02.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

3075 15
Законът предвижда предпазни механизми за времето до развода

31.01.2020

547
Съд охлади прокурорските хвалби по делото за водната криза

30.01.2020

Обновена

6916 10

Коментари

Диагностик

Цоциалисти, сър...

TheExperience

Тези май са от суджуковата ОПГ?

 

Проверяват депутат на ГЕРБ от Банско за схеми с фирми свързвани с кмета на града

https://frognews.bg/novini/proveriavat-deputat-ger...

 

Кметският клан окупира община Банско: всички са роднини

Банско надминава по шуробаджанащина Созопол в малката и също толкова богата община не само някои, а всички възлови постове са окупирани от родата на кмета Икономов, близък на Цветан Цветанов. Местният феодал е превърнал общината и ГЕРБ в семейна фирма, ама разходите, за разлика от другите фирми, са за сметка на данъкоплатците...

https://19min.bg/news/8/117746.html#117746

 

 Рейзи окупирал кметството и Созопол, не казва откъде има 50 000 лв. джобни, които му откраднаха  Отстраненият като кмет на Созопол, поради разследване за корупция в размер на 2 млн.лв. Панайот Рейзи, който още фигурира на официалния сайт на ГЕРБ като ръководител на управляващата партия в общината, е бил ограбен с 50 000 лв. брой, които си държал в чанта като джобни в неговото жилище в затворения комплекс Санта Марина край курортното градче.

 

 

Sapienti_sat

Той бе обвинен в това, че в качеството си на длъжностно лице обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

 

Само може да се предполага каква е сумата в резултат на гласуването! Брейиии! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш