Quantcast

Медия без
политическа реклама

Любен Козарев: Промяната започва от нас, тогава ще се променят и политиците

Философът и собственик на издателство "Изток-Запад" разказва в "Тук и сега със Светла Петрова" за книгите предвестници на настоящата световна криза

01 Апр. 2020

Защо се оказа измамно сигурен и на практика толкова уязвим съвременният свят? Как би изглеждала епидемията, ако нямаше медии или те са държаха по друг начин?

Предопределят ли културните разлики и степента на уреденост и организираност на обществата пораженията от вируса и успеха на справянето със заразата?

Това са част от темите на предаването "Тук и сега" със Светла Петрова с гост философът Любен Козарев, собственик на издателството"Изток -Запад", направило достояние на българската публика книгите на най-големите мислители, проницатели и визионери на нашето време като Ювал Ноа Харари, Франсис Фукуяма, Джаред Даймънд. Другите акценти в разговора - предстои ли промяна в глобалното лидерство, ще престане ли Китай да бъде "фабриката на света", ще остане ли страхът от общуването и пътуването и изобщо колко болезнена ще е неизбежната промяна в живота ни и  колко различен ще е светът след пандемията.

Гост: Любен Козарев – собственик на издателство „Изток-Запад“

Posted by вестник Сега on Wednesday, April 1, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ

Работодатели поискаха да се закрие системата на ТЕЛК

30 Май 2023

САЩ наказват Косово заради ината му да провокира сърбите

31 Май 2023

Петьо Петров-Еврото е обявен за издирване от МВР

30 Май 2023

Ивайла Бакалова и Валентин Златев бяха разпитани за "Барселонагейт"

31 Май 2023

След среща с ГЕРБ ПП-ДБ пренарежда кабинета

31 Май 2023