Медия без
политическа реклама

Любен Козарев: Промяната започва от нас, тогава ще се променят и политиците

Философът и собственик на издателство "Изток-Запад" разказва в "Тук и сега със Светла Петрова" за книгите предвестници на настоящата световна криза

01 Апр. 2020

Защо се оказа измамно сигурен и на практика толкова уязвим съвременният свят? Как би изглеждала епидемията, ако нямаше медии или те са държаха по друг начин?

Предопределят ли културните разлики и степента на уреденост и организираност на обществата пораженията от вируса и успеха на справянето със заразата?

Това са част от темите на предаването "Тук и сега" със Светла Петрова с гост философът Любен Козарев, собственик на издателството"Изток -Запад", направило достояние на българската публика книгите на най-големите мислители, проницатели и визионери на нашето време като Ювал Ноа Харари, Франсис Фукуяма, Джаред Даймънд. Другите акценти в разговора - предстои ли промяна в глобалното лидерство, ще престане ли Китай да бъде "фабриката на света", ще остане ли страхът от общуването и пътуването и изобщо колко болезнена ще е неизбежната промяна в живота ни и  колко различен ще е светът след пандемията.

Гост: Любен Козарев – собственик на издателство „Изток-Запад“

Posted by вестник Сега on Wednesday, April 1, 2020

 

Още по темата

ОЩЕ ОТ

Не държава, а организирана престъпна група

03 Март 2024

Хр. Грозев: Прокурори в България празнуват рождения ден на Сталин

01 Март 2024

Нова висока сграда ще се строи в широкия център на София

01 Март 2024

МВР: Казусът с Червения пират не е с политически нюанс

01 Март 2024

Прокуратурата не иска да се занимава със "семейството" на Пепи Еврото

01 Март 2024

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?