Медия без
политическа реклама

Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

Хората вече трябва да получат културен шок от премиера, надява се бившият шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-ото НС

17 Юни 2020
"Тук и сега"

"Тук и сега" със Светла Петрова, Гост: Минчо Спасов, юрист

Posted by Сега on Wednesday, June 17, 2020

"Надявам се, че хората, които наблюдават всички тези примери за простотия, неграмотност и липса на възпитание около премиера Борисов, ще получат културен шок" - така бившият шеф на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-ото НС Минчо Спасов коментира последните компромати срещу министър-председателя Бойко Борисов.
"Хората може би вече трябва да разберат, че в кошарата са пуснали вълк, който вместо да пази, дели овцете с останалите вълци", образно обясни Спасов.
"Няма никакви съмнения, че аудио записът, който бе разпространен преди дни, е истински. Това е неговият стил на изразяване, това е неговата същност", категоричен е Спасов. 
Когато става дума за компромати е редно да се запитаме "Кому е изгодно"? В случая възможност да направи тези записи и тези снимки миналата година е имал бившият втори човек в партията Цветан Цветанов. Моето мнение е, че Цветанов има отношение към тези записи, предполага Спасов и добави: "Борисов знае кой е бил в стаята и го е записал". 
Ако погледнем данъчната декларация на г-н Борисов и допуснем, че тези пачки са истински - няма как да бъдат обяснени. Ще има проверка на прокуратурата, но резултатите от тази проверка е ясна - г-н Борисов ще бъде представен като жертва на руска или американска хибридна атака. На Корнелия Нинова или Румен Радев. Някакви такива простотия ще изкарат", смята Спасов. Абсурд е някоя чужда централа да се занимава в този момент с нашия премиер. Нямат си друга работа, добави още Спасов. 

Възможно е снимките, пуснати днес, да целят отклоняване на вниманието ни, допусна още Спасов. Според него, главното в момента са твърденията на Васил Божков, че разполага и е готов да предостави данни за корупция на правителството, а снимките само разконцентрират общественото внимание от това твърдение. "Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии по разследване, което главният прокурор Иван Гешев не е образувал", заяви Спасов. "Имаме слон в стаята, но гледаме оцапаната котка", обясни Спасов. Той заяви: "Заплашвам главния прокурор с дело по чл. 288 от Наказателния кодекс, защото той като орган на властта, не изпълнява задължението си да образува наказателно преследване при престъпление". 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата