Медия без
политическа реклама

Георги Георгиев от БОЕЦ: Мафията се самоизяжда

15 Май 2020

Във войната "Борисов-Божков", виждаме процес на самоизяждане в мафиотската ни държава. Това е така, защото ресурсът се изчерпва, европейските пари намаляват, а де се поддържа корупция на национално ниво е сложно нещо - това заяви Георги Георгиев от БОЕЦ в ефира на "Тук и сега със Светла Петрова". "Васил Божков може да направи много - той може да говори за корупцията на национално ниво.  Но за да разобличи мафията, Божков сам трябва да се жертва - за да разобличи Борисов, той трябва да разобличи себе си", обясни той. 

Георгиев заяви, че испанската прокуратурата и каталунската полиция продължават работа по "Барселонската афера". "БОЕЦ разполага с нова информация, която ще обявим съвсем скоро. Тази тема е изключително сериозна за да потъне в информационния поток", заяви той и подчерта: "БОЕЦ разполага с информация за пряко насочени финансови потоци към фирмите от този обръч на стойност над 1 млрд лева". Парите идват от европейски програми, обществени поръчки и това е универсална схема, по която се отблагодарява Борисов". 

Разследването в Испания върви в различни посоки, но има няколко факта, които са потвърдени - съответната госпожица е живяла там, има дете, има съмнение, че детето е на г-н Борисов. Потвърждението за последното твърдение може да бъде институционално изискано, смята Георгиев.

"Липсата на политическа алтернатива в момента е важен въпрос, но отстраняването на мафията от властта е процес, не е един акт. През това време, през което тече тази битка, ще бъде родена и алтернатива. БОЕЦ не е партия и нашата битка не е за властта. Дали алтернативата ще дойде от съществуващи партии или от гражданското общество - ще видим", обясни Георги Георгиев в ефира на "Тук и сега със Светла Петрова". 

Въпреки че бе доказано, че във Видин има отказани проби на медици на 2 април, и въпреки че контактни лица не са били поставени под карантина, на Георгиев бе предявено обвинение за разпространение на неверни данни, чрез които всява паника. 

 

Още по темата