Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нели Куцкова: Има срастване на престъпност и властимащи

27 Май 2020

"За всекиго е ясно, че има срастване на престъпност и властимащи. Във всеки евродоклад се казваше: "Има воля, но няма резултати", напомни съдията от Апелативния съд Нели Куцкова пред зрителите на "Тук и сега със Светла Петрова". 

Ефект от мониторинга върху съдебната система имаше, но това беше за малко - в годините преди да влезем в ЕС и през първите години на членството, обясни Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите. 

Клипът, който бе сниман в Съдебната палата наистина бе гнусен, но този случай просто бе използван за да се атакува председателя на ВКС Лозан Панов, категорична е Куцкова. В същото време абсолютно неверни бяха думите на главния прокурор, че системата за случайното разпределение е "пробита система". "Имало е един опит и той е неуспешен. Кой е по-вреден за правосъдието - Лозан Панов, който разрешил един клип, който я сте гледали, я не - или Иван Гешев, който директно излъга", попита Куцкова.

"Прокуратурата има вътрешна субординация, почти като в армията. Председателят на върховен съд е само административен ръководител, той няма такива властови функции. Затова - не знам на кого пречи Лозан Панов", обясни Куцкова. 

"При такива големи обвинения - с арести, изземвания и т.н. - е много добре да издържи обвинението, за да не плащаме всички после по закона за отговорността на държавата, каза Куцкова визирайки делата срещу бившия хазартен бос Васил Божков. 
 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко време смятате, че ще изкара правителството Денков-Габриел?