Quantcast
Николай Радулов: Божков е по-умен от всички управляващи, взети заедно | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Николай Радулов: Божков е по-умен от всички управляващи, взети заедно

23 904

"Войната на Божков срещу Борисов е като изстрела на крайцера "Аврора" - гръмва, но не уцелва нищо. Всъщност, целта на Божков е това - не да уцели нещо, а да се договори с властта. Божков е по-умен от всички управляващи, взети заедно", това заяви в предаването "Тук и сега със Светла Петрова" експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

Божков няма голям проблем в момента - парите му, които са блокирани в България, са една минимална част от притежаваните от него, смята Радулов. Друг бизнес Божков няма - когато се захвана с хазартния бизнес, той спря целия наличен физически бизнес на българска територия - защото се страхуваше, че той ще му създаде проблеми, примерно бизнеса в сектора на строителството - обясни още Радулов. 

Всяка битка с държавата е обречена, но тук има няколко особености, напомни проф.Радулов. "Първо, държавата трябва да иска да спечели и второ, този, който атакува, трябва да е под нейната власт. Видяхте как Божков си тръгна без никой да го спре и отиде в държава, която няма да го екстрадира. Получава се като с Тодор Живков - той се криел, но никой не го търсил. Или с Брендо, когото го издирват три държави, а той през лятото е на море, а сега строи хотел в центъра на София. "Забележително е, че държавата не подава необходимите документи, за да качи Интерпол Божков за издирване с червена бюлетина. За Арабаджиеви нямаше 6 месеца бюлетина в Интерпол", напомни Радулов. 

Затова - най-вероятно е Божков и "държавата" да се опитват да се договорят в момента. Въпреки че има 18 повдигнати обвинения, това няма да е прецедент - през последните 10 години сигурно имаме десетина много шумни ареста, при които задържаните заподозрени биват освободени още на етапа взимане на мярка за неотклонение. Всички случаи с митничари, например, са такива, заяви Радулов. 

Васил Божков е достатъчно подготвен за такава борба. Божков има собствена служба за сигурност и всички знаят това, тъй като в нея работят бивши колеги от националните служби за сигурност. Той има хора, които се занимават с анализ - Славчо Марков от БОП. Има група, която се занимава с проучвания. Човек, който има милиард и нещо в банки, може да си позволи всичко това, напомни Радулов. 

Още

БСП планира да започне разговори за министри от понеделник

21.07.2022

Обновена

2585
Н. Радулов: В ИТН се държаха с нас като с нищожества

14.06.2022

7925
Проектозаконът "Магнитски" запали нов скандал в управляващата коалиция

27.05.2022

Обновена

Екип на ''Сега''

4725