Quantcast

Медия без
политическа реклама

Н. Радулов: В ИТН се държаха с нас като с нищожества

14 Юни 2022

"Като депутати работихме под диктат. За всеки закон ни се казваше как да гласуваме, когато се опитвахме да опонираме, ни се казваше: Вие сте никои. Ще правите каквото ви нареди Слави. Слави така е решил", съобщи проф. Николай Радулов в предаването "(О)позиция" на "Сега". Радулов е сред депутатите, които напуснаха в понеделник ИТН и стават независими. 

"Диктатът е още от миналия парламент. Имаше депутати с особено мнение - Ива Митева, Радостин Василев, Георги Георгиев. Тошко Йорданов ги поставяше на мястото им, като им казваше, че те са никои. Ще правят каквото им се разпореди, защото Слави е партията. А нашите депутати бяха избрани заради професионалната си компетентност. Когато тези хора ги обявиш за нищожества, без право на глас, това взривява отвътре всекиго", разказа Радулов.

"Защо чак сега се случва? Всеки човек има някакво ниво на търпение. Очаквахме в това Народно събрание да има промяна, но нямаше. Аз не говоря, че мафията е пробила в ИТН. Но когато обикалям страната и говоря с наши активисти, ни се разказват десетки случаи как кадрите на предишното управление вместо да са изчегъртани, са настанени на прекрасни места. Най-често се говореше за шефовете на РПУ на МВР. Оказа се, че и началниците на ВиК - еднозначно свързани с ГЕРБ, не са сменени. Даже се хвалели, че са си платили "там, където трябва", за да останат по местата си. ВиК се управлява от МРРБ, а министерството се управлява от Гроздан Караджов, който няма нищо общо с нашата партия. Нищо не можехме да направим срещу това. Още в началото ни се каза да не питаме, да не разговаряме със зам-министър Диляна Пешева", заяви Радулов.

Той съобщи и какво не харесва в "Продължаваме промяната": И в очите им съм казвал какво грешат. Специалните служби не са пипнати. Като изключим ръководителите им, няма никакви смени в тях. Помоему те работят в полза на бившите управляващи. Там трябва да се изчегърта всичко до средния ешелон"

"За повече от година съм се виждал само два пъти с г-н Трифонов. В началото се подчинявах с надеждата разумът да победи. Но от един момент нататък започнах да изпитвам съмнения дали тези разпореждания всъщност идват от Слави Трифонов. Много е вероятно и други депутати да напуснат ИТН, дори цялата ПГ може да напусне. Всички парламентарни групи могат да разчитат на моята подкрепа, ако предлагат неща, полезни за страната", заяви Радулов.

Още във видеото - за записа на разговора между Радостин Василев с депутатката Христина Иванова, за сериозните размествания, които предстоят, за червената линия "Македония", ще остане ли Радостин Василев министър, за заплатите в МВР. 

Още по темата