facebook
twitter

Видео

Кризата може да скара Борисов и Пеевски

Ако изолацията продължи повече от 3 месеца, няма да има актуализация на пенсиите, заяви доц. Красен Станчев в "Тук и сега със Светла Петрова"
17 173
Красен Станчев в "Тук и сега със Светла Петрова"

гост: Красен Станчев - икономист

Posted by вестник Сега on Wednesday, April 8, 2020

"Ако кризата продължи повече от три месеца вероятно ще се наложи не само да се отложи планираната актуализация на пенсиите, но и да се увеличи пенсионната възраст с 2 години", това прогнозира доц. Красен Станчев в предаването "Тук и сега със Светла Петрова". 

Добра идея е махането на корпоративния данък поне за пет години, смята Станчев. Подобна мярка би освободила 2.7 млрд. лв и с тези пари работодателите могат да направят само две неща - инвестиции или да ги дадат на работниците. Парите от фонд "Безработица" също могат да отидат при работодателите - за да задържат хората си, предложи още Красен Станчев.

Въпреки, че не вижда дори елементарно усилие на правителството за облекчаване на бизнес средата, Станчев не очаква рязък ръст на лошите кредити. Ситуацията в момента е тежка, 91 на сто от фирмите са с намалени приходи, над 150 000 души ще бъдат безработни. 

Смяната на ръководството на Българската банка за развитие е единственият начин тази банка да продължи да работи, убеден е доц. Станчев, който напомни, че досега тази банка е работила само с една дузина VIP клиенти. "Дори и да не беше изтекла информация за скандалния заем, смяната на Мавродиев щеше да се случи", твърди Станчев. Той напомни, че при криза винаги има разместване на пластовете - и на правителствено, и на стопанско ниво - затова няма причина да не очакваме нещо подобно и сега. "Може да очакваме смяна на приятелите", прогнозира Красен Станчев, коментирайки отношенията между Бойко Борисов и Делян Пеевски. 

Желанието на земеделския министър Десислава Танева да отдели половината от площите във веригите магазини за български стоки е идея, която ще има "невероятно лош ефект", убеден е Станчев. Според него, Танева не знае какво е маркетинг в търговски обект. 

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

24.06.2020

4955 36
Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

12000 21
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

8139 8

Коментари

Sine_metu

О, да! С нетърпение чакаме реликтите на провалени политики

nobody2

нема страшно - изкопаемото ще говори повече от него

Калорифер

 

С комсомолски плам врагът беше сразен още преди да се покаже...
 

Sine_metu

не всички ядат бананите по три пъти

usmivko

Все пак е интересно да чуем мнението на Америка за България?  Едва ли ще каже нещо за Борисов, иначе г-жа Мустафа ще резне хранилката.

Sine_metu

Америка? Освен ако ЦК на БКП, Ленинград и Сорос са „Америка“

VBA...

"Интересно е да чуем мнението на Америка за България"

 

 По-скоро ще има(чуем) молбата на Тръмп към Борисов.

 Моля те Бойко, прати един самолет проби за тестване, че нещо не можем

 да сварил?

 А, Вашите са качествени!

RAICHOM

Нека видим и противоположна позиция? Кога ще поканите хора от ПП "България на труда и разума"?  https://xn--90a4af.xn--90ae/bg/kratkata-versiya-na-programata-btr.html

Калорифер

 

Другарю, Райком -
Изобщо не ти харесвам позициите и програмите, но съм напълно съгласен с теб, че всички трябва да намерят трибуна и да могат да обяснят за какво се борят.

 

RAICHOM

Нали, още повече че позицията на БТР не е представена изобщо от българските медии. 

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

И пак за качествената  джурналистика

 

 

Няма институт за  бла блаа 

Има ФОНДАЦИЯ 

 

а основателя на  фондацията  бе нееднократно посочван като чужд агент. Когато Виденов  го свалиха  едно от нещата ,бе че  спря Държавните пари за тази "фондация'  Сега  как  не вярвам да не смучат от  държавата.

Сократя

Въх!

Чак сега разбрах що го свалили горкия Виденов!

Sine_metu

Я да те черпя нещо, дето ме почерпиха

 

Знаех си, че КОВИД е комбинация от Костов и Виденов!

Диагностик

Утре е ред на Радев:

https://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%B2-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%82%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%85%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D1%8F%D0%BD-news919589.html

 

Шлифера

Който чете и цитира "ПИШ" има лош дъх и смърди като пор.....

Жозефа
снимка на Жозефа

Утре е ред на Радев:

Това не е новина от пик. Това е извънредно предаване на бтв и за него телевизията съобщи още вчера.

 

А, да - https://stfu.bg 🐔

 

 

 

usmivko

ine_metu

Америка? Освен ако ЦК на БКП, Ленинград и Сорос са „Америка“

 

Заповядай!

https://ime.bg/bg/partniori/

Stern

Аха, пак опряха до пенсиите. То вярно, че герберастите, воглаве с Боко ненавиждат пенсионерите и съвсем нормално първо на тях да посегнат, а пътьом да вдигнат и възрастта.

Sine_metu

Ср., 08/04/2020 - 21:22 (нов)

Stern

Аха, пак опряха до пенсиите.

 

Безспорно, ликвидирането на „държавните пенсионери“ като социална група е важен елемент от неолибералната стратегия - стратегия! дългосрочен план; средната пенсия в момента е 48% от онази през 1989 г., тази година ще падне до 45%, в близките години до 30% и така нататък, неотклонно, Станчев ти го казва в прав текст, - но е само един от елементите. Голямата цел е ликвидирането на България. Това не забравяй

Джиджи

Заглавието:

Кризата може да скара Борисов и Пеевски

Impossibile! 😝

 

Тъй като техните взаимо... таковата, са НЕРУШИМИ като Българо-СавеЦката дружба!!! 👏👏👏

 

😂

Влез или се регистрирай за да коментираш