Медия без
политическа реклама

Хуморът е мощно антивирусно средство

Сега е време да прочетем отново доктор Чехов и доктор Булгаков, препоръчва Михаил Вешим

25 Март 2020

“Хуморът е мощно антивирусно средство и реакцията на хората в социалните мрежи е здравословна”, заяви главният редактор на “Стършел” Михаил Вешим в “Тук и сега със Светла Петрова”.

“На карантината трябва да гледаме като Швейк, който насрочва среща на сапьора Водичка в 6 часа след войната в кръчмата “При чашата”. В тези времена трябва да се обърнем към класиците на хумора - препоръчвам днес, на рождения ден на Чудомир, всеки да прочете на децата си по един негов разказ. Сега е прекрасно време да прочетем книгите на някои доктори - доктор Чехов, доктор Булгаков”, допълни Вешим.

“В мен се борят две сили - не разбирам мерките, но ги приемам”, казва писателят и допълва: “Хубаво е да има и страх. Като видиш тези камиони с трупове в Италия и ледени пързаки, превърнати в морги в Испания… Затова приемам мерките”.

“Ние сме от това поколение, което не е страдало много, но видяхме хиперинфлация и зимата на Луканов. По-младите са видели само марката на телефоните и маратонките си, така че случващото се има и поучителен ефект”, обясни Вешим.

Писателят напомни, че общественото пространство се е препълнило със съветващи хора. “От много съвети се превърнахме в страна на съветите. Като оня грузинец, който искал да си купи овен в СССР, но му казали: “Аа-а, няма - ние не сме страна на овните, а на Съветите”.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата