Медия без
политическа реклама

В Конгреса на САЩ разговаряха за извънземните

27 Юли 2023

Бивш офицер от американското разузнаване заяви пред комисия на Конгреса на САЩ, че властите крият доказателства за съществуването на извънземни, съобщиха световните осведомителни агенции.

От десетилетия съществува програма за откриване и изучаване на НЛО, обяви бившият член на американското разузнаване Дейвид Гръш на изслушване в Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите.  „Като част от задълженията си научих, че има програма, насочена към възстановяване на останките от неидентифицирано устройство и анализирането му, за да се разбере неговата функция“, каза бившият шпионин и добави: „Взех решение, базирайки се на данните, които събрах, повече да не мълча и да съобщя за това нагоре по йерархията, както и на няколко членове на общата инспекция“.

Бившият агент, притиснат с въпроси по време на изслушването, посочи, че не може да дава публично допълнителни подробности относно класифицирана информация. Според него правителствата в САЩ крият информация не само от обществеността, но и от Конгреса.

Гръш призна, че му е бил отказан достъп до програми за работа с НЛО, но той лично е разговарял с официални лица, които са били наясно с наличието на летящи обекти от „нечовешки“ произход. В някои от тези обекти е бил открит „биологичен материал“. „Това беше извънземен биоматериал и такава оценка му беше дадена от хора, които са пряко запознати с тази програма и които все още работят по нея“, подчерта Гръш. Той добави, че се надява на повече прозрачност в изследването на НЛО, което в днешно време вече се квалифицира като НАФ – „Неидентифициран аномален феномен“ („Unidentified Anomalous Phenomenon“).

Запитан за възможността за съществуване на извънземен живот, координаторът на стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност в Белия дом каза в сряда, че няма позиция по въпроса. „Ние смятаме, че има неидентифицирани аномални явления, които са били обсъждани и докладвани от пилоти на флота и военновъздушните сили“, каза Джон Кърби, добавяйки: „нямаме отговори какво представляват тези явления“.

Ръководителят на службата към министерството на отбраната на САЩ, отговорна за разследването на тези явления и рисковете, които те представляват за националната сигурност (AARO), увери през април, че не са идентифицирани признаци на извънземна дейност. Службата „не е открила никакви достоверни доказателства за извънземна дейност, неземна технология или обекти, противоречащи на законите на физиката“, увери тогава Шон Къркпатрик.

В началото на годината американското разузнаване съобщи, че наблюдава нарастване на броя на съобщенията за неидентифицирани летящи обекти и отбеляза важността на техния подробен анализ от гледна точка на сигурността. До 30 август 2022 г. в националното разузнаване на Съединените щати са получени общо 510 доклада за „неидентифицирани аномални явления“. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата