facebook
twitter

Горещи новини

Каракачанов притиска партньорите си за стратегията за ромите

1062
Илияна Кирилова

ВМРО настоява за "спешно приемане на концепцията срещу циганизацията", обявиха в специална позиция от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов. През април той официално внесе стратегията си за съгласуване с министерствата.

Повод за острата декларация на ВМРО, която е част от управляващата коалиция, е поредно убийство. Според воеводите то е "сторено от циганин рецидивист при кражба". "Преди дни в софийското с. Априлово циганин преби с лопата стопанин през нощта. Циганинът бил хванат да краде. Рецидивистът бързо е задържан, благодарение на адекватната работа на ресорните органи", се посочва в позицията.

В нея се казва още, че "без концепцията ресоциализацията на тези дезинтегрирани с помощта на държавни субсидии, европрограми и с активното съдействие на т.нар. правозащитни организации маси вече е доказано невъзможна. Няма как един проблем, замитан „под килима“ над 30 години, с един етнос, умело полаган в полза за определени политически кръгове и използван от външни среди с подмолни цели, да бъде решен по досегашния модел. Декади, включвания, комисии, комитети – те просто не работят".

"Позицията на ВМРО е провокирана и от последната серия нагли и напълно лишени от човечност и адекватност, нападения на цигани над българи, част от които, за наше съжаления, завършили фатално. Искаме спешното поставяне „на масата“ на Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и мерките за реализацията им. Настояваме всички държавно отговорни политически сили, всички, имащи отношение органи на общинската власт и държавната администрация, да си дадат ясна сметка, колко е належащо взимането на решения и постановяването на мерки срещу безчинствата на циганите в държавата ни.

Наясно сме, че отминаха европейските избори, а и наближават местни, но обществената търпимост вече се изчерпа. Флиртът с циганите не може да продължава да коства живота на невинни хора", настояват от ВМРО.

После дават и своя статистика:

"22.06.2019 г., с. Априлово, Софийско – 39-годишен циганин рецидивист влиза в дома и убива 49-годишен българин, който прави опит да защити собствеността си.

21, 22, 23, 24.06. (и доста предишни дати и години) – с. Розино, Карловско. Два цигански клана се изтрепват и бият и нападат и околните съседи, като с това нарушават спокойствието на честните достойни българи в селото и региона. Това е проблем, за който говорим от години. Ние от ВМРО на няколко пъти повдигахме въпроса за разкриването на РПУ в селото. Но без успех.

19.06. – с. Горно Черковище, Казанлъшко. Двама цигани пребиват мъж с обвиненията, че ги е прередил на опашката в магазина. Според разкази на очевидци същите тези системно са пребивали и малтретирали и други хора от селото.

07.04. – цигани пребиват магазинер в Габрово заради забележка за неприлично поведение.

06.01. – Войводиново, общ. Марица. Жестоко нападение над военнослужещ от двама братя, които са го ритали в главата с думите „Остави ме да го убия“.

Със сигурност в дългия списък само от последните месеци изпускаме още много. Но нека ви припомним и бруталните убийства на Вероника във В. Търново (2015 г.), на Александър в Бяла (2017 г.), на Виктория в Русе (2018 г.).

Да не пропускаме и спецакциите за лихварство, трафик на хора, „ало измами“, проституция и други тежки престъпления, които също приключиха с арести в циганските махали."

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В Израел отразиха изказване на Каракачанов като антисемитско

11.08.2020

7285 47
Земевладелци: Предложеният нов данък е предизборен популизъм

30.07.2020

378 2
Каракачанов е готов на преговори с ДПС и БСП

21.07.2020

Обновена

6948 26

Коментари

Интервал

Дори не ми се чете... и каква "циганизация", нали в заглавието са ромляни? Няма да е лошо и медии, и политици да се изяснят за думичките на български.
Прав е, че досегашните добре финансирани бутафории не работят, но съм сигурен, че тая стратегия ще е пълна с други идеи за добре финансирани бутафории.
И така до следващите избори.

дъртреалист

В ЦИганизацията на държавата...

циганският произвол на битово равнище е частен случай.

Истинската циганизация е липсата на морал в политиката. 

Краденето, маменето, безочието в кадруването, във фалшивите обществени поръчки.

...

Неуважение към приетия морал, липса на социализация, 

ТОВА е циганията. 

Затова, да се говори за политика на интеграция на циганското в държавата е НОНСЕНС.

Как ще приобщаваш някого, към нещо, което  той не уважава?

 

 

 

 

Stern

Как я вижда Каракачанов баш преди местни избори ГЕРБ да обърне тоягата срещу най-верните си гласоподаватели?

Каквато и стратегия да се замисля, тя трябва да започва с джентълменско споразумение м/у всички партии да спрат купуване на цигански гласове. Ама къде ти джентълмени в партиите ни?

anarhia

 Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Васик

Не може да е министър на демократична държава човек, според когото сбиването между цигани е проблем само защото нарушава спокойствието на българи. Дори от самата формулировка си личи в кой век живее Каракачанов.

дъртреалист

Да, конституционните права на нециганите се нарушават от циганския произвол.

 е проблем само защото нарушава спокойствието на българи.

И - да, с неуважението към законите на българското общество - престъпниците цигани се поставят ИЗВЪН общността на българските граждани.

Която тук не е с етническо значение.

ЗТБХЦ

нападения на цигани над българи

 

Това е обяснимо като партийно-пропагандистка позиция, но не и като държавническа.

Каракачанов все пак е вицепремиер и трябва да е загрижен как да осигури сигурността на всички български граждани и реда в държавата не само при нападенията на цигани над българи, но и при:

 

- нападенията на цигани над цигани, независимо дали "нарушават спокойствието на честните достойни българи в селото и региона", или не, щото това си е нарушение на реда;

- нападенията на българи над цигани;

- нападенията на българи над българи (масовите убийства в последните години са все дело на българи);

- нападенията на българи и над цигани, и над българи (наскоро Зайков-Чане уби първо съпругата си циганка, а после братовчеда си българин);

- нападенията на цигани и над цигани, и над българи;

и т.н.

 

Всичко останало е чиста партийна пропаганда и трупане на медийни дивиденти, което засега е успешно, но може да се обърне и срещу тях.

Интервал

Пфф, само сега да не излезе, че дейността на БХК и всякаква подобна ***** е партийно-пропагандистка позиция ?

Влез или се регистрирай за да коментираш