facebook
twitter

Горещи новини

Германският износ на оръжия се е увеличил драстично

Само за 6 месеца са договорени сделки за 6 млрд.долара, а най-големи купувачи са Унгария, Египет, Южна Корея
442
БГНЕС архив

По данни на германското министерство на икономиката, оповестени от опозиционната немска партия „Зелени“, федералното правителство е одобрило сделки за продажба на оръжия на обща стойност 5,3 млрд. евро или 6 млрд. долара между януари и юни тази година, съобщава англоезичната редакцията на Deutsche Welle, цитирана от Агенция Фокус.
Публикуваната сума за първата половина на тази година надминава приходите от продажбата на оръжие за цялата 2018 г., които се равняват на 4,8 млрд. евро.
Най-голям купувач на немско оръжие е Унгария, която е отделила за тази цел 1,76 млрд. евро, следвана от Египет с 800 млн. и Южна Корея с 278 млн. Изданието припомня, че от месец май, унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че смята да удвои разходите за въоръжение. 
Данните предизвикаха критики към канцлера Ангела Меркел, най-вече защото правителството продава оръжие на Египет и Обединените арабски емирства, които са замесени в конфликта в Йемен. Коалиционните партньори на Меркел – ГСДП, също станаха жертва на нападки, тъй като по-рано тази година двете управляващи партии се съгласиха да намалят износа на оръжия за страните, които участват в йеменския конфликт.  
 

Ключови думи:

Германия, сделки, оръжие
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нападател взе на прицел евреи в Германия

10.10.2019

298
Американски изтребител F-16 се разби в Германия

08.10.2019

2610 22
Българин пострада при терористично нападение в Германия

09.10.2019

279 1

Коментари

тома

 

 

 

                             Данните предизвикаха критики към канцлера Ангела Меркел, най-вече защото правителството продава оръжие на Египет и Обединените арабски емирства, които са замесени в конфликта в Йемен.

 

 

                                      Парите не миришат !

Влез или се регистрирай за да коментираш

×