facebook
twitter

Горещи новини

Ердоган: Европа е задължена на Турция

2426
ЕПА/БГНЕС

Европа е задължена на Турция заради подслоняването на четири милиона бежанци. Това подчерта държавният глава на страната Реджеп Тайип Ердоган, предава държавната информационна агенция Anadolu Agency, цитирана от Фокус.
"Ако днес европейските страни живеят в мир, то това е благодарение на Турция и приемането в пределите на четири милиона бежанци", заяви Ердоган от конгресния център в Истанбул, където присъства на събитие, посветено на иновациите.
Турция е основен път за бежанците, които се опитват да достигнат Европа, особено след 2011 г., когато започна сирийската гражданска война.
Подчертавайки, че Турция не е в състояние да намери достатъчна подкрепа в усилията си за възстановяване на сирийската сигурност, Ердоган отбеляза, че Анкара няма да позволи заплахата срещу нея, произтичаща от разкъсваната от конфликта близкоизточна република, да остане и за в бъдеще.
Той подчерта, че страната му ще продължи борбата си, докато цяла Сирия не бъде предадена на истинските й притежатели - гражданите.
"Всички икономически и политически ходове срещу независимостта на страната ни са обречени на провал", предупреди Ердоган.

Ключови думи:

Eрдоган, Европа, Турция
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Eрдоган: Ще защитаваме всеки сантиметър земя и вода докрай

20.09.2020

2882 27
Пореден турски гражданин е експулсиран след разговор Борисов-Ердоган

20.09.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

17091 52
Борисов и Ердоган са разговаряли по телефона

16.09.2020

2074 11

Коментари

Delius
снимка на Delius

""Всички икономически и политически ходове срещу независимостта на страната ни са обречени на провал", предупреди Ердоган".

 

Бабаити са османлиите.

 

До глупост.

 

Нека.

buratinob

Цъ!

Европа е задължена на Баце, че направи ограда, застана с гърди на границата и спря милиони, милиарди, трилиони пръшълци от Африка и Азия.?

да вземат да се разберат с Ердо и ББ КОЙ спаси Европа, че всеки дърпа чергата къ себе си и им лъсват отвитите задн...

inventus

Не е тук мястото да се спори кой на кого е повече задължен и в подкрепа на споровете да вадим разни исторически факти от по далечното минало. До голяма степен обаче Турция сама си е виновна за наплива на сирийските бежанци защото имаше изключително активна роля за забъркването на кашата там. Разбираме че заиграчката със туркоманите живеещи в граничните провинции беше насочена към осъществяването на някакъв национален идеал на република Турция но това в никакъв случай не може да бъде оправдание за бедите които тези действия донесоха в региона.

Влез или се регистрирай за да коментираш