facebook
twitter

Горещи новини

Движението по столичния бул. "България" се възстановява отчасти утре

1027
Илияна Кирилова

От 19-и август възстановяваме движението по бул. „България” в двете пътни платна при участъка между бул. „Акад. Иван Гешов” и бул. „Черни връх”. Ще продължи да се работи по мостовото съоръжение от бул. „България” към бул. „Витоша”. Около 1.5 км е дължината пътния участък в посока, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка днес на обекта, съобщиха от Столична община.

По думите ѝ ще продължи работа и по южния тротоар на бул. „България”. Днес и през нощта ще се положи основната пътна маркировка. По мостовото съоръжение, което свързва бул. „България" с бул. „Витоша", се подменя хидроизолацията, след което ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъдат укрепени парапетите. Очаква се съоръжението да бъде готово за експлоатация до началото на учебната година.

При рехабилитацията на бул. „България" в отсечката от бул. „Черни връх" до бул. „Акад. Иван Гешов" са положени 38 000 кв. метра мрежа, с цел заздравяване на основата, както и 38 хил. кв. метра асфалт.

„Основните пътни ремонти се извършват през летните месеци, най-късно до 15 септември“, каза кметът Фандъкова. "Обсъждаме дали да не използваме хубавото време и да започне ремонт и в участъка от бул. „България” от Южната дъга в посока кв. „Бояна”, предстои да вземем решение“, добави тя.

„Най-важната ни задача бе да подобрим базовата инфраструктура, преди няколко години София приличаше на дантела. След като ремонтирахме базовата инфраструктура, успяваме да навлезем по кварталите. Тази година всичките ни основни ремонти, около 15 обекта, са в различни райони на София. По текущите ремонти в кварталите работят 24 строителни екипи", посочи Фандъкова.

Ключови думи:

бул. България, ремонт
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държава в ремонт

22.07.2020

Г-н БАЛЕВ

2650 4
Прокурорски син получи година и половина условно за две жертви на пътя

20.07.2020

5309 30
Делото срещу Ненчев се провали и на втора инстанция

17.07.2020

1122 21

Коментари

Туткалчев
снимка на Туткалчев

 Около 1.5 км е дължината пътния участък в посока, обяви кметът на София 

 

Интересен изказ. 

Дали кметицата така се изразява, или редакторите така се изявяват?

nottheone

залагам на 1 - самата инспекция ми прилича на симптом на предизборна треска. а тя удря право в главата.

 

а колко ли милки излиза на 1 км този 1,5 км в посока? на еднопосочния граф игнатиев беше към 15 на парче.

сталкер пустиняк

Снимката си плаче за коментар от Звън. 

Влез или се регистрирай за да коментираш