Quantcast

Медия без
политическа реклама

От днес вече ще се налагат глоби заради липса на винетки

15 Яну. 2019
Илияна Кирилова

Днес изтича гратисния период за шофиране без електронни винетки и водачите, които не са си закупили такива и управляват своето МПС по определените републикански пътни мрежи, подлежат на санкции. Те ще са в размер от 300 до 3000 лв. и могат да се налагат от служителите на националното тол управление, пътна полиция и митниците.

Гратисният период бе даден заради тежките проблеми при старта на продажбите на електронни винетки. Заради това с постовете си се разделиха няколко високопоставени чиновници, включително и председателят на АПИ Станислав Глосов.

В момента се разширява мрежата за продажби на винетки. Регионалният министър Петя Аврамова обяви, че те могат да се купуват от над 6000 пункта в страната, освен през сайта и мобилното приложение на системата за тол управлението. В списъка са клоновете на "Български пощи", веригите бензиностанции "Лукойл" и OMV, граничните пунктове, офисите на Easy Pay и А1, и др. Пикът в продажбите се очаква в края на януари.

Тези шофьори, които имат валидни хартиени винетки ще могат да ги ползват до изтичането на срока им, дори без да е задължително да се конвертират в електронни.

Ключови думи:

винетки

Още по темата