Quantcast
Пореден пациент не дочака линейка | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Пореден пациент не дочака линейка

Случаят е от Видин
3 145
 БГНЕС

Пореден пациент не дочака спешна помощ и почина преди идването на линейка. Случаят е с 69-годишна жена от Видин и бе описан в репортаж на Нова телевизия тази сутрин.

Димитричка излизала от работа, когато й станало лошо и паднала на земята. Колегите й веднага се обадили на телефон 112, след което се наложило да звънят и втори път. Повиканата внучка пристигнала за пет минути и заварила баба си все още жива. Нейно е третото обаждане до Спешна помощ - на 16-ата минута. „Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, твърди Диана Маринова. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба ѝ.

Близките твърдят, че забавянето е 35 минути и това е било потвърдено от пристигналите на място полицаи. От Спешния център във Видин заявиха, че в същата нощ са имали технически проблем и се е наложило да рестартират компютъра, на който получават сигнали. Признават, че е имало закъснение, но отричат то да е било 35 минути.

Два случая от последните 24 часа породиха напрежение срещу лекари във Враца и в Бургас. По първия случай агенция "Медицински надзор" започна проверка и даже вече има уволнение, за втория засега не е установена грешка. Вчера в тежка катастрофа на обходния път на Враца загина 3-годишно момченце. Автом

 

Още

Личните лекари поискаха увеличение на потребителската такса

17.01.2023

3742
Български тир блъсна в Румъния линейка, която прегази 11-годишно дете

05.01.2023

2520
МВР хвана 14 маскирани мигранти в линейка в Бургаско

03.12.2022

Обновена

1918