Медия без
политическа реклама

Пореден пациент не дочака линейка

Случаят е от Видин

23 Яну. 2023
БГНЕС

Пореден пациент не дочака спешна помощ и почина преди идването на линейка. Случаят е с 69-годишна жена от Видин и бе описан в репортаж на Нова телевизия тази сутрин.

Димитричка излизала от работа, когато й станало лошо и паднала на земята. Колегите й веднага се обадили на телефон 112, след което се наложило да звънят и втори път. Повиканата внучка пристигнала за пет минути и заварила баба си все още жива. Нейно е третото обаждане до Спешна помощ - на 16-ата минута. „Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, твърди Диана Маринова. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба ѝ.

Близките твърдят, че забавянето е 35 минути и това е било потвърдено от пристигналите на място полицаи. От Спешния център във Видин заявиха, че в същата нощ са имали технически проблем и се е наложило да рестартират компютъра, на който получават сигнали. Признават, че е имало закъснение, но отричат то да е било 35 минути.

Два случая от последните 24 часа породиха напрежение срещу лекари във Враца и в Бургас. По първия случай агенция "Медицински надзор" започна проверка и даже вече има уволнение, за втория засега не е установена грешка.

 

Още по темата