facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк интервю

Ревизоро: хореография на Стабилността

Като котка на гореща ламарина, като нестинарка на Ледено хоро
2 693
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Репортер на “После” излови новия министър Ревизоро пред известна верига супермаркети да прави ревматични хореографски стъпки, партнирайки си с брандирана торбичка, на която пишеше с големи букви: ОБИКНОВЕН ЛОБИЗЪМ. 

Вашият репортер прекъсна едно pas de trois от Дайчовото хоро и покани министъра на разговор. Министърът с радост прие да поговорим и ето какво си казахме. 

***

ПОСЛЕ: Г-н министър, защо петък вечер танцувате с торбичка пред тази известна верига магазини?

РЕВИЗОРО: Защото се надявам да ми насвяткат из интернет стотина колажа като на Красимир Каракачанов и да си говорим за тия работи. Изобщо не ми се занимава с язовири, прокурори, напоителни ситеми и токсични отпадъци. Това е леш, откровено го казвам на вашите читатели, защото само вие ще ме разберете. 

ПОСЛЕ: Щом сте така, откровен, кажете на нашите читатели - много ли ви кандардисваха, за да приемете да седнете на този министерски стол, поръсен с кабарчета?

РЕВИЗОРО: Какво да ви кажа, то бързо стана, ама беше грозна история... Един коалиционен партньор ми изви китката, втори коалиционен партньор ми стегна вратовръзката, един прокурор ми пееше на ухо "Шушу-мушу-шушу, чуден шум..."; близък роднина директно насочи пистолет в челото ми, някой ми дъхна дим от пура в лицето, министър-председателят ми се примоли човешки, вътрешният министър ми показа мускулите си, а момчетата от НСО ми показаха шофьорските си книжки.

ПОСЛЕ: И вие се съгласихте. Наистина ли нямаше кой друг да поеме тази тежка отговорност? 

РЕВИЗОРО: Казаха ми, че са завардили всички разклони по магистралите и пак не могли да намерят по-добър от мен. Малко останахме качествените и смели хора в тая държава. 

ПОСЛЕ: Все пак на кого освен на премиера ще разчитате в тази неприятна работа, с която така и така се захванахте по липса на избор?

РЕВИЗОРО: Ами най-вече ще разчитам на шефката на "Напоителни системи". Тя е бивша фолк певица, има голям опит в сектора с водите, мисля че прокутатурата е доста по-напред с нея, докато стигне до мен. Аз и от по-големи батаци съм се измъквал. Оптимист съм за бъдещето си и мисля позитивно. Освен това министър Караниколов каза, че е намерил вода за Перник, така че си я търсете от него. И само за водата на Благоевград никога нищо не ме питайте. За Шумен може да си говорим, там също спря водата, но всеки момент ще я пуснем и даже ще го отчетем като бърза държавничвска реакция. Аз съм депутат от шуменския район и ще ви кажа, че изгърмя един праисторически водопровод, но ще го закърпят, колкото да изкарам мандата. 

ПОСЛЕ: Позитивно и пожелателно мислене! Какво мислите за Гогол и пиесата "Ревизор". 

РЕВИЗОРО: Благодаря ви за този въпрос, най-после една тема, която не е в прокурорска възраст, а е стара и безопасна! Гледал съм пиесата много пъти и съм готов да направя опера и балет по текста на Гогол. Даже мисля да си поискам културното министерство, ако оцелея на тоя пост и не си изкълча крака в някой пресъхнал язовир. Мисля че съм човек с невероятна съдба и Гогол просто не би могъл да ме измисли. Хайде, наздраве с гола вода и когато сме най-зле - тъй да сме, сиреч без прокурори пред портата. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Емил Димитров: Опитаха и с мен да направят като с Нено Димов

03.05.2020

Обновена

7199 16
Екоминистърът утвърди графика за използване на водите от язовирите

01.05.2020

39
Шанцовият инструмент в ръцете на Бога

14.04.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

2085 10

Коментари

Mitnicharъ

Автора, автора !!! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×