Медия без
политическа реклама

Wenn die Soldaten...

Горанов и Джамбазки отиват войници, искали да се отракат

Двамата заедно ще кажат НЕ на страха и ще възмъжеят

Редник Джамбазки

Здрасти, бе Геле! Сипи тука по едно за службата!

Posted by Ранобудните пияндета on Sunday, August 16, 2020

Бившият финансов министър Горанов промени кардинално професионалните си планове, след като гледал интервюто с Джамбазки по bTV, в което войводата призна, че не е ходил войник, понеже учил право 10 години и скатал службата (но иначе се бори за връщане на казармата).
Гледайки интервюто, Горанов внезапно изпитал множествен катарзис и пожелал да целуне българското знаме, да се закълне и да мине през горнилото на войнишката служба, за да стане мъж. 
Въпреки че Горанов вече регистрира консултантска фирма, той решил да поеме по абсолютно нов път - пътя на бойната слава и суровия живот сред опасности. В името и честта на родината! 
Горанов се обадил веднага на Джамбазки да му сподели какво решение е взел - и се оказало, че Джамбазки е взел абсолютно същото решение. Той пък щял да напусне топлото местенце в Европарламента и също да стане мъж и войник. 
Двамата се събраха да си направят шумна новобранска вечер пред Паметника на Съветската армия с много приятели, роднини, "Шушана", каси шампанско "Мое" и всичко, както си му е редът. 
Новобранците си бяха овесили на лебедовите шии нанизи с моркови, военният министър Каракачанов сам напазарува от Билата на Университета кореноплодите. 
Пееха се войнишки песни, Каракачанов и роднините плачеха и се уважаваха. 
Когато градусът на тържеството се издигна над сивото ежедневие, на новобранците устроиха различни шеги за зайци - Джамбазки трябваше да сапунисва и бръсне фигурите в ниското на паметника, а Горанов го накараха да се скрие в празна бака и да подвиква отвътре: в името на Родината - ОГЪН! - при което Каракачанов силно думкаше по капака на баката, като не спираше да се смее и плаче, умилен от гордост. 
Новобранецът Горанов даде кратко изявление за нашия Фейк бюлетин:
Смях | Живот | Новини от България и Света | 19min.bg
"Вече дадох достатъчно на България като финансист, време е да мина и през това мъжко изпитание. Аз съм от поколението, за което казармата беше задължителна, но се скатах, защото първо учих, после ме дръпнаха в администрацията и схемите. Тази скатавка винаги ми е тежала и винаги съм чувствал, че не съм истински мъж по смисъла, по който Каракачанов е​​ мъж и половина. Докато служа, съм казал на Кръстника да се погрижи за семейството ми, няма да почувстват нужда, единствено аз ще им липсвам, но няма как, сужба е това, дълг!"
Горанов остави една сълза (само една!) да се търкулне по нежната му буза и отрони последни думи като цивилен: "Искам най-после да се отърва от страховете си, които толкова ми пречеха да живея като българин юнак. Плашех се от всичко - от земетресения, от Борисов, от Божков, от Пеевски​. Вече няма да е така! Аз съм войник и чувствам как сърцето ми се превръща в юмрук."​​​
Джамбазки също отдели минута за нашия Фейк бюлетин:
Снимка на Иво Балев.
"Аз също си падам малко кекав и недомъж, това ще се промени след като мина закалката на службата. Искам като ме спре катаджия и аз съм пил, да мога да му кажа мъжката: ще се разберем, наборе, прибери кочана... Искам като стъпя в гейската Европа, земята да трепери и всички джендърмени да ми се гушкат уплашени. Да наведе глава блудницата Европа, като ме види и чуе, яко лев рикающий!", пусна развълнуван славянизъм Джамбазки и обясни, че в казармата няма да е коняр. 
"Този турцизъм "джамбазин", от който е съставена фамилията ми, не означава непременно конекрадец, както си мислят повечето хора. Думата джамбазин има и по-легални значения, джамбазинът може да е просто търговец на коне или на нещо друго", обясни още той, макар никой да не го беше питал. 
После новобранците се прегърнаха и запяха „Wenn die Soldaten durch die Stadt marschieren" - и отидоха да се позакачат малко с протеста на "Орлов мост".