Медия без
политическа реклама

Суперстар

Две номинации и една награда за СЕГА в третия Web Report

30 Юли 2020

На третото издание на конкурса за чиста журналистика Web Report имаше силно присъствие на СЕГА с две номинации, една награда и един оръженосец. 
Двамата номинирани в конкурса бяха нашите автори Таня Петрова и Диян Божидаров. 
Статията на Таня "Мастити бизнесмени са "изпаднали" от порочния списък със заменките" беше номинирана в раздел "Икономика" и стигна до финалния кръг, но не бе удостоена с награда. 
Другият ни номинант Диян Божидаров бе удостоен и още как. Той пребори конкуренцията със социално ангажирана статия в раздел "Спорт" на конкурса. Награденото заглавие - "Бедното дете няма право да стане Стоичков", явно е докоснало журито там, където трябва да бъде докоснато, и ето ти грамота плюс парична награда. 
Тъй като Диян бе зает да пише шедьоври, като негов оръженосец на местонаграждаването в клуб "Перото" се явих аз и приех отличието от негово име и от името на СЕГА. Диян го награждават за втори път в този конкурс. 
Пред публиката говорих кратко и полупатетично. Предупредих ги, че не съм Диян, ами съм Иво и казах, че е голяма привилегия да работи човек в свободна медия като СЕГА, защото в свободната медия човек може да напише върховни глупости като мен, но може да се пишат и свестни материали, достойни за награда в такъв престижен конкурс. 
Клуб "Перото" ме аплодира бурно и организаторите се замислиха дали да не ме наградят и мен някой път, но бързо отръскаха тази мисъл от себе си. 

Лауреатът Диян Божидаров, двукратен носител на Web Report, с пичовска снимка край морския бряг. 

Номинантът Таня Петрова: "Доволна съм от конкурса, защото участвах с хубава статия". 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата