Quantcast

Медия без
политическа реклама

Три дрона атакуваха Московска област

Жп движението в Крим отново бе нарушено от диверсия

21 Юни 2023
Телеграм
Два дрона бяха свалени близо до военна част в Московска област

Три дрона бяха свалени в Московска област тази сутрин. Два от тях паднаха близо до 15-и мотострелкови полк на Таманската дивизия в село Калининец, а третият - в полето край село Лукино в Нова Москва, съобщават руските медии.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов потвърди, че безпилотни апарати авиационен тип са паднали в 5:30 и в 5:50 сутринта близо до складовете на една от военните части в Московска област „след намеса на военните“. Той твърди, че няма щети и пострадали.

Руското министерство на отбраната хвърли вината върху Украйна.„Днес опитът на режима в Киев да извърши терористична атака срещу цели в района на Москва с  три безпилотни летателни апарата от авиационен тип беше осуетен. Всички дронове са били елиминирани със средства на радиоелектронната борба, в резултат на което са се разбили", се казва в изявление на министерството.

 

Това е поредната атака с дронове в Московска област. Най-масовата се проведе на 30 май, когато бяха свалени над 25 дрона.

Украйна обикновено твърди, че дроновете са инициатива на руско съпротивително движение.

Междувременно партизани повредиха жп линия в Крим за трети път за шест седмици. Според губернатора на полуострова Сергей Аксенов повредата на жп линията е във Феодосия. „В рамките на два часа движението на влаковете ще бъде възстановено“, написа той, без да споменава причината за това. Два сутрешни влака бяха отменени.

На 11 юни в Кировски район на Крим саботьори заложиха взрив на жп релсите, който избухна точно пред влака. От взривната вълна в кабината на локомотива се счупиха стъклата. На 18 май пък бе прекъсната жп линията между Севастопол и Симферопол. През февруари същата линия бе отново изведена от строя.

 

Инцидент

Петима души загинаха, а 13 са ранени при взрив в Тамбовския барутен завод, съобщиха от руското Министерството на извънредните ситуации.

Според съобщения в медиите взривът е избухнал в цех №3 около два часа вчера следобед. След това в сградата е възникнал пожар.

Губернаторът Максим Егоров каза, че площта на пожара е само 1 квадратен метър, бързо е потушен. "Причината за пожара е човешки фактор. Мога еднозначно да заявя, че това не е терористична атака", написа Егоров в канала си в Telegram.

 

Ключови думи:

диверсия

Още по темата