Медия без
политическа реклама

Пригожин: Ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, фронтът рухва

06 Март 2023

Основателят на руската частна наемническа група "Вагнер" Евгений Пригожин се оплака, че силите му изпитват недостиг на боеприпаси и предупреди, че ако бъдат принудени да се оттеглят, целият руски фронт ще рухне, съобщи Ройтерс.

Във видео, публикувано през уикенда, Пригожин казва: "Ако "Вагнер" се оттегли сега от Бахмут, целият фронт ще рухне. Ситуацията няма да бъде приятна за всички формирования, които защитават руските интереси".

Според лидера на наемниците при такъв развой на войната украинските защитници ще си върнат Крим и ще навлязат на територията на Русия. А властите ще обвинят за провала именно "Вагнер", която "не е успяла да се справи" и е отстъпила.

Ройтерс не може да потвърди от независим източник кога и къде е записано видеото. То е публикувано в канал в Телеграм, който разпространява новини за Пригожин и се свързва с групата "Вагнер", но не е на обичайния информационен канал на Пригожин.

В петък основателят на "Вагнер" заяви, че групировката "практически е обградила Бахмут", където боевете се засилиха през последната седмица, а руските сили атакуват от почти всички страни.

Още по темата