Медия без
политическа реклама

В Белгород намериха още една "изпусната" от Су-34 бомба

Местните власти спешно евакуират 3000 души

22 Апр. 2023Обновена
Бомбата ще бъде обезвредена на полигон
Телеграм
Бомбата ще бъде обезвредена на полигон

В Белгород откриха още една бомба, изпусната от Су-34. За разлика от първата тя не се е взривила и сега властите евакуират над 3000 души. "Оперативният щаб взе решение да евакуира 17 многоетажни сгради в радиус от 200 метра. За жителите са осигурени 90 автобуса", съобщи губернаторът на Белгородска област Гладков.

Авиобомбата се намира под земята. По предварителна информация това е ФАБ-500 и се намира на дълбочина 7 метра. Планът е бомбата да бъде изкопана и след това неутрализирана на полигон. Тя не е взривоопасна, съобщава РИА “Новости” с позоваване на Главното управление на Министерството на извънредните ситуации в региона. Малко по-късно губернаторът на Белгородска област публикува видео от унищожаването на бомбата.

Mash пише, че властите на Белгород въвеждат извънредно положение на регионално ниво.

На 20 април руски военен самолет Су-34 изпусна ракета в руския град Белгород. Тя падна до многоетажен жилищен блок, взриви се и образува огромен кратер центъра на града. Ранени бяха трима души. От взривната вълна са пострадали магазини, няколко апартамента, автомобили.

„Вечерта на 20 април, по време на полет на самолет Су-34 ВКС над град Белгород, стана непредвидено изпускане на авиационни боеприпаси. В резултат на това има щети по жилищни сгради, няма пострадали. Води се разследване“, се казва в изявление на руското Министерство на отбраната.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Белгород

Още по темата