Медия без
политическа реклама

Русия изпусна още две бомби над Белгород

29 Яну. 2024
Белгородска област е бомбардирана редовно и от свои
Белгородска област е бомбардирана редовно и от свои

Две фугасни авиобомби ФАБ-250, случайно изпуснати от руски изтребители, бяха открити в Белгородска област за един ден, пише Astra. Първата е в селскостопанска ферма в Корочанския край, а втората - в селцето Стрелецкое. Никой не е пострадал, но властите са евакуирали около 150 души от къщите, които се намират в радиус от 500 метра от втората бомба. Шефът на администрацията на Белгородския край Анна Куташова предложила хората да се настанят в Дома на културата, докато боеприпасът бъде обезвреден. В тяхно отсъствие имуществото им се пази от сили на териториалната отбрана.

Двете бомби били обезвредени на 28 януари. Куташова съобщи, че се е разминало без последици - къщите и селскостопанските постройки са цели.

Това е поне осмият път, когато руски военни самолети изпускат боеприпаси на руска територия, като половината от случаите са от началото на януари тази година.

На 2 януари авиационен боеприпас падна в село Петропавловка, Воронежка област, където бяха повредени над 100 къщи и пострадаха 4 души.

На 8 януари руски самолет отново непланирано "изпусна" бомба над жилищни райони в окупираното Рубежное в Луганска област. "Губернаторът" Леонид Пасечник твърди, че никой не е пострадал, но живеещите в близките къщи са били евакуирани. Петима души се намират във временен център за настаняване, а останалите са отишли при роднини. Военните се опитват да обезвредят боеприпаса.

На 21 януари авиобомба бе отново открита на територията на Белгородска област - тя падна в района на язовир и частично повреди конструкцията му. Никой не пострада.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

авиобомба, Белгород

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?