Медия без
политическа реклама

Тотото открива пунктове за лотарийни игри в супермаркети

26 Май 2020Обновена
В момента тотлаизаторът предлага общо 36 подобни лотарийни игри с търгане на талончета
В момента тотлаизаторът предлага общо 36 подобни лотарийни игри с търгане на талончета

До дни спортният тотализатор (БСТ) ще започне да продава талони за моментните си лотарийни игри магазини от веригата "Фантастико", съобщи "Дневник", позовавайки се на информация и от двете страни по споразумението. От веригата са потвърдили, че преговарят "за откриване на пунктове в супермаркети на веригата, като на този етап се доуточняват подробностите".

Идеята е в началото тотото да има свои щандове в шест магазина на "Фантастико" в столицата. Плановете са след време да се увеличи както броят на магазините с пунктове, така и на игрите, които ще се предлагат в тях. Например, сред целите е в магазините да може да се подават фишове и за традиционните числови тото игри.

След промените в Закона за хазарта и отнемането на лиценза за моментни лотарии от фирмата на Васил Божков, БСТ остана единствен играч в този сегмент на хазартния пазар. Още в средата на февруари тогавашният изп.-директор на тотото Дамян Дамянов, който след подмяната на ръководството на 28 февруари остана консултант на новия УС, обяви, че няма как тотализаторът да постигне тези 14 000 точки, в които "Национална лотария" на Божков продаваше своите талони за търкане.

Той съобщи, че БСТ има свои 550 пункта. През април пък стана ясно, че поставената цел е тотализаторът да разкрие 3000 точки за продажба за първите 6 месеца от управлението на новото ръководство (т.е. до края на август), а до една година (края на февруари 2021 г.) - 7000.

В момента тотализаторът предлага общо 36 лотарийни игри, показва справка с неговия сайт. В последното си интервю като изп.-директор Дамянов посочи, че за 2020 г. са предвидени 7 нови игри, "без да сме знаели, че това (отнемането на лиценза на фирмата на Божков) ще се случи в момента". Други нови 9 игри пък били предвидени за 2021 г., но те ще бъдат изтеглени за пускане на пазара още за втората част на 2020 г., "защото вече пазарът е много по-различен, търсенето е по-голямо и разнообразието ще бъде много по-добро".

Впрочем, един от мотивите за промяна в закона за хазарта бе, че  лотарийните талони не трябва да се предлагат в търговски обекти, защото хората се пристрастявали и ставали зависими, като харчат и последните си пари, за да търкат талончета.

Още през април стана ясно също така, че БСТ планира да навлезе и на пазара на спортни залози. Това включва изграждането на букмейкърски пунктове, по подобие на тези на "Еврофутбол", в които може да се залага, да се гледат мачове и т.н. Към момента обаче това са по-далечни планове за ръководството на тотализатора.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата