facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Тотото открива пунктове за лотарийни игри в супермаркети

Обновена
4 149
В момента тотлаизаторът предлага общо 36 подобни лотарийни игри с търгане на талончета

До дни спортният тотализатор (БСТ) ще започне да продава талони за моментните си лотарийни игри магазини от веригата "Фантастико", съобщи "Дневник", позовавайки се на информация и от двете страни по споразумението. От веригата са потвърдили, че преговарят "за откриване на пунктове в супермаркети на веригата, като на този етап се доуточняват подробностите".

Идеята е в началото тотото да има свои щандове в шест магазина на "Фантастико" в столицата. Плановете са след време да се увеличи както броят на магазините с пунктове, така и на игрите, които ще се предлагат в тях. Например, сред целите е в магазините да може да се подават фишове и за традиционните числови тото игри.

След промените в Закона за хазарта и отнемането на лиценза за моментни лотарии от фирмата на Васил Божков, БСТ остана единствен играч в този сегмент на хазартния пазар. Още в средата на февруари тогавашният изп.-директор на тотото Дамян Дамянов, който след подмяната на ръководството на 28 февруари остана консултант на новия УС, обяви, че няма как тотализаторът да постигне тези 14 000 точки, в които "Национална лотария" на Божков продаваше своите талони за търкане.

Той съобщи, че БСТ има свои 550 пункта. През април пък стана ясно, че поставената цел е тотализаторът да разкрие 3000 точки за продажба за първите 6 месеца от управлението на новото ръководство (т.е. до края на август), а до една година (края на февруари 2021 г.) - 7000.

В момента тотализаторът предлага общо 36 лотарийни игри, показва справка с неговия сайт. В последното си интервю като изп.-директор Дамянов посочи, че за 2020 г. са предвидени 7 нови игри, "без да сме знаели, че това (отнемането на лиценза на фирмата на Божков) ще се случи в момента". Други нови 9 игри пък били предвидени за 2021 г., но те ще бъдат изтеглени за пускане на пазара още за втората част на 2020 г., "защото вече пазарът е много по-различен, търсенето е по-голямо и разнообразието ще бъде много по-добро".

Впрочем, един от мотивите за промяна в закона за хазарта бе, че  лотарийните талони не трябва да се предлагат в търговски обекти, защото хората се пристрастявали и ставали зависими, като харчат и последните си пари, за да търкат талончета.

Още през април стана ясно също така, че БСТ планира да навлезе и на пазара на спортни залози. Това включва изграждането на букмейкърски пунктове, по подобие на тези на "Еврофутбол", в които може да се залага, да се гледат мачове и т.н. Към момента обаче това са по-далечни планове за ръководството на тотализатора.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Одит показа как се изпаряват парите на тотото

17.06.2020

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

46057 18
Депутатите позволиха ново разрастване на хазарта

11.06.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4040 15
Тотото и БНТ крият колко пари се харчат за ТВ тиражите

10.06.2020

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

1864 5

Коментари

3biri

Жив да не бях! Вместо Златните пирамиди - Баница с късмети. Вместо Египетско съкровище - Магичнита.

 

Що не са кръстили някоя игра Онче бонче. И ще плащат ли като Божков по няколко хиляди лева на хора със съмнителен зъбен статус да лъжат, как са спечелили по 2-300000 лева за да привлекат контингета.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

един от мотивите за промяна в закона за хазарта бе, че  лотарийните талони не трябва да се предлагат в търговски обекти, защото хората се пристрастявали и ставали зависими,

 

Е, беше, ама дали шилетата помнят? Гарантирано не помнят! Нещо ще направят ли? Нищо не могат да направят! Скоро и в училищните лафки ще почнат да ги предлагат, защото спешно им трябват много пари.

Хулиган

Тази работа е като с бензиностанциите.

След като хунтата на калинките обязди ошашавеното население на бантустана, постепенно далаверата във все повече и повече сектори ще минава през "държавната" собственост.

А всъщност, това си е укрепване на феодалните форми на обществена организация.

Иначе борбата с корупцията със сигурност ще се разгърне в нови сфери...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

 

3biri

Такава борба с кофупцията ще падне, че камък върху камък няма да остане.

Ако перефразирам Айнщайн - не знам как ще преборят сегашната корупция, но следващата няма да има кой да я бори.

Solace

Модерните мандраджии...

 

Желязко Желев

        Купете българското!Имам няколко иновативни идеи;

                1.Добавките /велигден,нова година/ към пенсиите в талончета.

                2.Рекламата в присъдружните медии в брой.

                3.Резервите на БНБ 20% в талончета.

                До т.10 иновативни идеи по намалена тарифа.От там до сто плащане  яко.Обещавам до 2-3г България  да е Лас Вегас,Макао и Монако едновремено.Луксозните ........калинки ще минат на работа в тотото ,че са кът.И никви нови консули всичко в тотото.Езиковите умения ще са необходими тук.

              Предвиждам един живот............!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×