Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов се разлюти на бутафорния си паметник и детски пистолет

11 Март 2023
Фейсбук
Бутафорният Борисов бе "заплашен" с детски пистолет в Сандански.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини в петък в Ихтиман ПП и ДБ, че предизвикват умишлено граждански сблъсъци. "Вчера ми извадили там паметник ли е и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте?! Съдебна реформа ще правите. Ако е това, нищо няма да ви подкрепи ГЕРБ, нищо, никога! Те ни карат да се бием българи с българи! Как ще ви подкрепя?! Абсурд! Няма да позволя да ми стрелят физиономията по паметниците и деца да ни гледат. Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка! Няма да им дам бял ден!", закани се Борисов.

Скулпторът Андрей Врабчев е в листата на ПП-ДБ по предложение на БОЕЦ. През 2019 г. Врабчев показа за първи път бутафорния пластмасов паметник на Бойко Борисов на ул."Граф Игнатиев" в София, а сега в Сандански и Благоевград. "Вчера екипът на кандидата Андрей Врабчев стана жертва на посегателство в Сандански - някой опита да повреди микробуса им, докато те провеждаха кампанията си на площада. По случая тече разследване", съобщи БОЕЦ.

Днес Врабчев отговори на Борисов на стената си във Фейсбук: 

"Уважаеми г-н Бойко Борисов,

Аз, Андрей Врабчев, гражданска кандидатура, издигната от #Боец в листата на ПП-ДБ, поставих вашия паметник в Благоевград и в Сандански (Свети Врач), а не #ППДБ.

Един гражданин е насочил детски пластмасов пистолет от “онова” чекмедже, поставено на паметника, а не ПП-ДБ или Боец. Времената на колективната отговорност трябваше да са свършили отдавна. Както честните работещи симпатизанти на ГЕРБ не са хората, изградили обръчи, и не носят отговорност за създаването им, така и #ПП #ДБ и #Боец не носят отговорност за действията на отделни граждани.

Паметникът е символичен и актовете спрямо него са символични. Детското пистолетче не е насочено към Вас в лично качество, а към това което символизира Вашата фигура - Корупцията.

Вчера в Сандански вратите на колата ни бяха залепени с пяна ... Боец и ПП-ДБ не заливат с боя и не залепват вратите на колите на политическите си противници. Не изпращат млади политици и стройни младежи да провокират, да подават несъстоятелни жалби и да внушават, че има напрежение там където няма. Същите вместо РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА стояха с часове по масите на кафенетата в очакване на някакъв гаф. Това обаче се случи с нас в Сандански.

Казвате “карат ни да се бием българи с българи”. Твърдението Ви е притеснително и показва, че гледате на политическите партии не като на идейни платформи за развитие на цялата страна и всички граждани, а като на различни страни с отричащи се интереси в граждански конфликт. Това е плашещото, не детските пистолети. Какво означава “не носим отговорност от тук нататък”? Никой не е провокирал, ако някой се обижда от Ваше име и не понася различно мислещите, това е друг въпрос."

 

Днес от гражданско сдружение БОЕЦ поканиха Борисов на публичен диспут, на който "без филтър да отговори на въпросите ни".

 

Още по темата