Медия без
политическа реклама

Борисов се разлюти на бутафорния си паметник и детски пистолет

11 Март 2023
Фейсбук
Бутафорният Борисов бе "заплашен" с детски пистолет в Сандански.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини в петък в Ихтиман ПП и ДБ, че предизвикват умишлено граждански сблъсъци. "Вчера ми извадили там паметник ли е и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте?! Съдебна реформа ще правите. Ако е това, нищо няма да ви подкрепи ГЕРБ, нищо, никога! Те ни карат да се бием българи с българи! Как ще ви подкрепя?! Абсурд! Няма да позволя да ми стрелят физиономията по паметниците и деца да ни гледат. Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка! Няма да им дам бял ден!", закани се Борисов.

Скулпторът Андрей Врабчев е в листата на ПП-ДБ по предложение на БОЕЦ. През 2019 г. Врабчев показа за първи път бутафорния пластмасов паметник на Бойко Борисов на ул."Граф Игнатиев" в София, а сега в Сандански и Благоевград. "Вчера екипът на кандидата Андрей Врабчев стана жертва на посегателство в Сандански - някой опита да повреди микробуса им, докато те провеждаха кампанията си на площада. По случая тече разследване", съобщи БОЕЦ.

Днес Врабчев отговори на Борисов на стената си във Фейсбук: 

"Уважаеми г-н Бойко Борисов,

Аз, Андрей Врабчев, гражданска кандидатура, издигната от #Боец в листата на ПП-ДБ, поставих вашия паметник в Благоевград и в Сандански (Свети Врач), а не #ППДБ.

Един гражданин е насочил детски пластмасов пистолет от “онова” чекмедже, поставено на паметника, а не ПП-ДБ или Боец. Времената на колективната отговорност трябваше да са свършили отдавна. Както честните работещи симпатизанти на ГЕРБ не са хората, изградили обръчи, и не носят отговорност за създаването им, така и #ПП #ДБ и #Боец не носят отговорност за действията на отделни граждани.

Паметникът е символичен и актовете спрямо него са символични. Детското пистолетче не е насочено към Вас в лично качество, а към това което символизира Вашата фигура - Корупцията.

Вчера в Сандански вратите на колата ни бяха залепени с пяна ... Боец и ПП-ДБ не заливат с боя и не залепват вратите на колите на политическите си противници. Не изпращат млади политици и стройни младежи да провокират, да подават несъстоятелни жалби и да внушават, че има напрежение там където няма. Същите вместо РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА стояха с часове по масите на кафенетата в очакване на някакъв гаф. Това обаче се случи с нас в Сандански.

Казвате “карат ни да се бием българи с българи”. Твърдението Ви е притеснително и показва, че гледате на политическите партии не като на идейни платформи за развитие на цялата страна и всички граждани, а като на различни страни с отричащи се интереси в граждански конфликт. Това е плашещото, не детските пистолети. Какво означава “не носим отговорност от тук нататък”? Никой не е провокирал, ако някой се обижда от Ваше име и не понася различно мислещите, това е друг въпрос."

 

Днес от гражданско сдружение БОЕЦ поканиха Борисов на публичен диспут, на който "без филтър да отговори на въпросите ни".

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?