Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп се изправя пред съда на 6 септември

Второ дело на Тръмп е насрочено за 4 март 2024 г.

28 Авг. 2023
Затворническата снимка на Тръмп

Съдът в Джорджия насрочи за 6 септември първото заседание по делото срещу експрезидента Доналд Тръмп. Тогава Тръмп ще чуе обвиненията и ще може да отговори на тях. В този ден в съда трябва да присъстват и останалите 18 души, които са обвинени, че с рекетьорски методи са се опитвали да обърнат в полза на Тръмп резултатите от президентските избори през 2020 г.

Преди това районният прокурор Фани Уилис от окръг Фултън проведе разследване, свързано с опитите на Тръмп да отмени резултатите от изборите в щата.

Миналата седмица Тръмп отиде до затвора, бяха снети данните му за ръст и тегло, беше снимат и получи затворнически номер и досие. Той плати гаранция от 200 хил.

Тръмп отхвърля всички обвинения като политически и смята, че така демократите се опитват да го отстранят следващите президентски избори.

В същото време съдия във Вашингтон отхвърли искането на защитата на Доналд Тръмп за отлагане за 2026 г. на федералния процес за атаката срещу Капитолия. В същото време съдията нарече "неприемливо" и искането на прокуратурата процесът да започне на 2 януари. 

В крайна сметка американският федерален съдия Таня Чъткан определи 4 март 2024 г. за начална дата на наказателния процес срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по обвинението на федерално ниво в опит за промяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. Съдебното заседание по делото е насрочено един ден преди "супер вторника", в който избирателите републиканци да гласуват за това кой да бъде кандидат-президентът на Републиканската партия за президентските избори догодина. 

Ключови думи:

Тръмп, Джорджия