Медия без
политическа реклама

Тръмп мина през затвора в Атланта

25 Авг. 2023Обновена
Тръмп се сдоби с mugshot
Тръмп се сдоби с mugshot

Бившият президент Доналд Тръмп се яви лично в затвора в затвор в Джорджия за да се предаде на властите и бързо го напусна. Така той изпълни изискването на закона да чуе обвинението, да бъде  претърсен, да бъде сниман, да му бъдат взети данни за ръст и тегло. Още преди дни съдът в щата Джорджия се съгласи да остави на свобода Тръмп под гаранция от 200 000 долара по обвинения в намеса в изборите в Джорджия.

Така Доналд Тръмп бе регистриран в списъците на затвора, има затворническа карта и от нея стана ясно, че тежи 97,5 килограма и е висок 1 метър и 90 сантиметра.

Доналд Тръмп стана първия американски президент, който има mugshot - полицейска фотография, която се прави при задържане (виж снимката). В предишните три случая, в които Тръмп бе извикан за да му предявят обвинение, той не е бил фотографиран.

Десетки хора очакваха пристигането на Тръмп в затвора на окръг Фултън в Атланта. Районът около затвора бе отцепен от полицията. Хеликоптери кръжат във въздуха.
Окръжният прокурор на окръг Фултън в Джорджия Фани Уилис, която разследва обвиненията срещу Доналд Тръмп, предложи процесът срещу бившия американски президент и останалите 18 обвиняеми да започне на 23 октомври.
В същото време Конгресът на САЩ започна разследване срещу Фани Уилис във връзка със случая "Тръмп". От прокурора на окръг Фултън Фани Уилис е поискано да предостави информация за използването на федерални средства и взаимодействието ѝ с Министерството на правосъдието на САЩ и специалния прокурор Джак Смит по делото за намеса в изборите. Председателят на комисията по правосъдие в Камарата на представителите Джим Джордан подозира, че решенията на Уилис може да са били политически мотивирани. 

Тръмп също коментира ареста си. „Това, което се случи тук, е пародия на справедливостта. Ние не направихме нищо лошо. Аз не направих нищо лошо“, каза той пред репортери, докато се подготвяше да излети от Атланта. „Това, което те правят, е намеса в изборите“, добави той. 

Преди да тръгне към Атланта, Тръмп даде интервю в туитър за бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън, което за часове събра 247 млн. гледания - два пъти повече аудитория от Супербол. В него Тръмп каза, че не знае дали страната са възможни граждански сблъсъци, но е наясно, че в американците се е събрала опасна комбинация от страст и омраза - също като на 6 януари 2021 г. 

Историята с ареста, mugshot-а и интервюто с Карлсън може би накара Тръмп да публикува за първи път пост в x.com, бивш twitter, за първи път от 8.1.2021 г. 

 

Последвайте ни и в google news бутон