Медия без
политическа реклама

Представиха по-мощен вариант на ракетната система HIMARS

Едно шаси носи едновременно две установки, които имат обсег над 400 км

18 Юни 2024
Скрийншот видео

Rheinmetall и Lockheed Martin представиха GMARS MLRS, който в много отношения е подобен на HIMARS, но има по-мощно шаси и може да носи две установки. Съвместим е с ракети с обсег над 400 км.

Новата система беше показана на изложение в Париж. Главният изпълнителен директор на Rheinmetall Армин Папергер каза, че компанията води преговори с пет потенциални страни клиенти. Доставките може да започнат в средата на следващата година.

The new GMARS (Global Mobile Artillery Rocket System) by Rheinmetall and Lockheed Martin is a highly mobile, all-weather, 24/7 missile artillery system mount...

Rheinmetall очаква да започне производство на хибридни зенитни самоходни оръдия на базата на ПВО Skyranger и танково шаси Leopard 1 в завода на концерна в Украйна, каза Бьорн Бернхард, ръководител на отдела за наземни системи в Rheinmetall. В момента компанията основно ремонтира доставени от Германия бойни машини на пехотата Marder (IFV) и танкове Leopard 1, но Rheinmetall планира да започне ремонт на Leopard 2 и други доставени от Запад танкове, каза Бернхард. Концернът има и други планове, например да произвежда нови бойни машини на пехотата Lynx в Украйна и да построи завод за производство на боеприпаси.

Въоръжените сили на Украйна разчитат на данни от САЩ за местоположението на руските цели за нанасяне на удари с реактивните системи за залпов огън HIMARS, съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на три високопоставени украински източници и един американски.

Преди седмица започна работа завода за производство и ремонт на бронирани машини в Украйна, съвместно предприятие между Rheinmetall и Ukroboronprom. В средата на март концернът обяви, че планира да построи поне четири завода в страната. Преди това Rheinmetall заяви, че планира да наеме площи в украински заводи за производство. Концернът планира да създаде и предприятие за производство на боеприпаси.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

HIMARS, Rheinmetall