Медия без
политическа реклама

3 ракети HIMARS убиха 65 руски войници и раниха 300

21 Февр. 2024Обновена
Ракетите са ударили по войниците, докато са били строени на плаца

Руските военни кореспонденти в т.нар. Z "Телеграм" - канали съобщиха за удар по руски военен полигон в окупираната Донецка област. Полигонът се намира в село Трудовск. Твърди се, че загиналите са 65, а ранените над 300. В "Телеграм" се появиха снимки, които по етични съображения не публикуваме. Ударът е нанесен с три ракети HIMARS.

На 20 февруари около 9 ч. е нанесен ракетен удар по полигона. Каналът "Досье шпиона" пише, че по същото време там се е провеждало обучение на военнослужещи от 39-а гвардейска мотострелкова бригада. Войниците са били построени на плаца в очакване на генерал-майор Олег Мойсеев, командир на 29-а армия. Каналът "Тринадцатый" твърди, че войниците са били под строй по нареждане на Мойсеев, "той погуби момчетата".

Днес следобед руските власти коментираха случая. Губернаторът на Забайкалска област Александър Осипов косвено потвърди изнесеното, но заяви, че е "силно преувеличено". Той не посочи точния брой на жертвите, но обеща да предостави информация на роднините на пострадалите. 

 

 

 

 

 

Ключови думи:

HIMARS, убити руски войници