facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Нидерландия обвини 3-ма руснаци и украинец за сваления MH17

Процесът срещу тях трябва да започне на 9 март 2020 г.
3 280
 EPA/БГНЕС архив

Нидерландската национална прокуратура повдигна обвинения срещу четирима обвиняеми по делото за катастрофата на полет MH17 на малайзийския самолет в Украйна и ги призова за следствени действия, заяви адвокатът на един от обвиняемите Елена Кутина пред TACC, цитирана и от Агенция Фокус.

"Нидерландската национална прокуратура повдигна обвинения и призова четирима заподозрени по делото за MH17. Един от тези обвиняеми - Олег Юлдашевич Пулатов - ще бъде защитаван от международна група за защита от двама нидерландски адвокати и един руснак", каза тя.

Кутина добави, че работата на групата адвокати ще се извършва в съответствие с всички норми на международното право. "При осъществяването на защитата, ние ще разгледаме този случай с най-дълбоко зачитане на чувствата на семействата на жертвите, както и като вземем предвид основния принцип на наказателното производство, който е презумпцията за невинност. Надяваме се, че разглеждането на делото в нидерландския съд ще бъде независимо и обективно", подчерта адвокатът.

Самолетът на Малайзиските авиолинии, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, катастрофира на 17 юли 2014 г. в Донецка област в Украйна, при което загинаха намиращите се на него 298 души - граждани на 10 страни. Въпреки активните военни действия, Киев не закри небето на Донбас за международни пътнически полети. За разследване на бедствието е създадена Съвместна следствена група (ССГ), която включва представители от Австралия, Белгия, Малайзия, Нидерландия и Украйна.

През юни 2019 г. ССГ заяви, че е идентифицирала четири лица, заподозрени в участие в инцидента. Сред тях са трима руснаци - Игор Гиркин, известен също под псевдонима Стрелков, Сергей Дубински и Олег Пулатов. Четвъртият заподозрян е гражданинът на Украйна Леонид Харченко. Процесът срещу тях трябва да започне на 9 март 2020 г.

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата обвини Божков и като подбудител на 4 убийства

27.05.2020

Обновена

6803 57
Делото за корупция срещу премиера Нетаняху започва утре
Прокуратурата забрави да приеме брата на певицата Лилана в ареста

21.05.2020

2966 7

Коментари

Страници

марк

 

 

 

                                          Тези до сега само мен не идентифицираха ...

Жозефа
снимка на Жозефа

... от двама нидерландски адвокати и един руснак", каза тя.

 

И един руски, редакцията. И един руски адвокат. 

 

"... международная группа защиты из двух голландских адвокатов и одного российского", - сказала она."

https://tass.ru/proisshestviya/7672873

 

 

 

 

slaughter
снимка на slaughter

Жозефа ...спасое балшиба милая дарагая. Много , ама много важно съобщение направи. Това коренно промня нещата. Но не е ли някак си по-харашо да се казваш Маруся или Чебурашка? Такава патреотка пък Жозефа!? Хич не е яко!

Дяд Омраз

Някой от четиримата обвинени дали ще има доблестта да се изправи пред съда? Пулатов е наел адвокати, но ще присъства ли?

Boris65

Откакто Нидерландците си смениха името вече им вярваме 100 %  ?

slaughter
снимка на slaughter

Салт ъф дъ уърлд...що ще рече туй бе тавариш? Що ета на рускам язъйке азначает? Я бързо да си смениш името , че освен , че не русофилско и патреотично ами ти стои и малко глуповато. Остави тия наглосаксонски саунди на нас партнерите и си закачи една партенка! Сега и Нидерландия ли ви стана душманин. Цял свят, цял свят е настръхнал над Великая Рус и не дава покой на русофилистиците наши.  

ГАМЕНЧЕТО

Прокуратурата като нидерландска ли ще се представи или като холанска зависи от бай брадър а майка малейша кучета ги яли.

Хумангоид

Самолетът бил "катастрофирал", после пък били разследвали "бедствието", па пътниците били "починали"... Абе за какъв случай ни говорят тука?

Nickolas

Качествена журналистика.

Evasion

Да видим как ще се развие делото и какви доказателства ще представят нидерландските прокурори. До тогава цървените чугунье да не губят надежда, че после ще им се наложи да пострадат малко...

harmless
снимка на harmless

При подобно дело и подобни залози, да се изправи който и да е и да не е 1000% подкован, ще е цяло чудо.

Чугуните ще пострадат много след решението на съда, защото перспективите за тях са неприемливи във всяка посока.

Boris65

Вярваме им , жалко само че крият фактите и не ни ги показват. Иначе са много честни. Както холандци. Даже си смениха името , понеже името им е символ на честността ?

slaughter
снимка на slaughter

Борисе , борисе ....не е лесно да носиш царската корона , освен ако не е короната на глупостта , щото глупакът как да разбере какво има върху главата , като няма нищо вътре в нея. Холандия е част от Нидерландия. Ама за чогунената глава , какво значение има този факт? Никакво! БВП на човек на Холандия е 53000 долара срещу 11000 долара в Русия. Малка Нидерландия слага в джоба си Великая рРус по всички параграфи освен по добив на нефт и газ и сечене на гори . Технологичният гигант Филипс  е нещо което Путлер няма да има никога. Да.не говорим , че националния по футбол на Нидерландия кога хване сборная ги бие като.маче в плет.  

ИвКо

 А дано започне на обявената дата и поне да завърши тази година щото се изпренадахме относно осъждането на жужето сторипакост.

Boris65

По Нова Година почва. 

fierсe
снимка на fierсe

интересно, разчетът на бук-а от трима ли се състои?!?

че и от двама, щото гиркин абер си нема от пво?!?

а украинецът от кои е, от правилните или от „терористите“

hawk

''Хмурий'' и''Гюрза'' са мотострелковаци.

Дяд Омраз

А кой е казал, че обвиняемите са от разчета на БУК-а?

letec55

Е ми за какво ги съдят, ако не че са натиснали копчето?

Дяд Омраз

Ако наистина се интересувате за какво - вземете и прочетете за какво са обвинени и за какво ще ги съдят. Лесно е да се намери информация.

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-48691488

 

The most prominent of the four is Igor Girkin (also known as Strelkov), who prosecutors say is a former colonel in Russia's FSB intelligence service. He was given the minister of defence title in the rebel-held eastern Ukrainian city of Donetsk.

He is believed to be the highest military officer in the area who was in direct contact with the Russian Federation. In a statement Mr Girkin said: "I can only say that militia did not shoot down the Boeing."

 

The others charged are:

Sergei Dubinsky (known as Khmury), who prosecutors say was employed by Russia's GRU military intelligence agency, was a deputy of Mr Girkin and in regular contact with Russia

Oleg Pulatov, known as Giurza, who the JIT says was a former soldier of GRU special forces and deputy head of the intelligence service in Donetsk

Ukrainian national Leonid Kharchenko, who has no military background but led a combat unit as a commander in eastern Ukraine, according to prosecutors

"These suspects are seen to have played an important role in the death of 298 innocent civilians", said Dutch chief prosecutor Fred Westerbeke.

"Although they did not push the button themselves, we suspect them of close co-operation to get the [missile launcher] where it was, with the aim to shoot down an aeroplane."

Investigators, he added, had "evidence showing that Russia provided the missile launcher".

letec55

Мерси. Важна роля в свалянето на самолета имат и отговорните за въздушното движение над Украйна власти, защото не са го затворили изцяло за полети над територията на военните действия. И това е изрично посочено в доклада на авиационното разследване. Това (виновно неизпълнение на задължения, вследствие на което са настъпили сериозни последици)  не е "подозрение", а неоспорим факт, който не се нуждае от доказателства. Но по него няма повдигнато обвинение.

А за останалите неща - виж следващата страница. Чака ни сериозен ци..., пардон - процес.

Дяд Омраз

Че ни чака сериозен (и обективен) процес си прав - нидерландците са сериозни и достойни люде, живял съм сред тях доста време. 

A отговорността на украинската страна е ясна и посочена в разследването. Трябвало е да затворят цялата зона над сепаратистите за полети - на всякаква височина. За съжаление, нямало е как да предположат, че в Русия ще има толкова безотговорни хора, които да изпратят там - и да ползват! - зенитни комплекси, способни да свалят самолети над забранената за полети височина. Включително граждански такива.

letec55

 За съжаление, нямало е как да предположат, че в Русия ще има толкова безотговорни хора

А бе от тъпи по-тъпи - всичките! И руснаците, и украинците! Руснаците решават да доставят на свойте хора БУК, за да свалят с него хеликоптери, Су-25, и Су-27, който работят по наземни цели от малки височини, па пуцайки с него го разкарват посред бял ден нагоре-надолу, вместо да го скрият, украинците си спират за техническа профилактика всичките си четири военни първични радара баш в тоя ден едновременно и остават небето си без защита от надвисналата грозна мечешка сянка, която прекарва по пътищата посред бял ден цели бригади (53-та, както установиха след четири години разследване "колегите" от Белинсхед щото нямаха бордните номера на влекачите, та трябваше да търсят свидетели с обяви в медиите), същите, имайки челен опис с неволно думкане на граждански самолет от ракета "земя - въздух" и знаейки, че БУК идва, не могат да направят и един свестен анализ на риска и да предприемат мерки за ограничаване на полетите във въздушното пространство според неговите резултати. 

И какво като украинската страна е посочена в разследването? Обвиняем ще има ли? Или тези тъпи действия или бездействия на отговорни длъжностни лица не са "допринесли? за катастрофата?

"Обективен" си е от теб и правилно си я сложил думата в скоби. Не знам дали ще има информация за хода на процеса и доколко тя ще бъде пълна и обективна. Дали ще бъде обективен или ще обслужва и той пропагандата ще може да се каже чак след като тръгне. 

 

Дяд Омраз

Как точно ще определите дали е обективен?

И кой друг обслужва "пропагандата", за да подозирате, че и съда може да го прави?

juka

Учатвуващите в този фарс сигурно си умират от кеф, предвкусвайки хонорарите, които ще им бъдат платени за глупостите, които ще изприказват на това позорище.

stirlitz

сега на ватниците ще им омекнат коленете! Когато пред цял свят докажат, че са злодеи и лъжци.

slaughter
снимка на slaughter

Ватниците и партенковците бавно но методично се самоизолират от цивилизования свят и се затварят в самосъжаление , комплекси за малоценност и чувство за безизходица. Останаха без участие във важни международни организации и в дипломатически скандали с половината свят. Цивилизования! И затова насочват усилията си към племената в Арабията и Африка.  

Boris65

В Лайпциг вече го доказаха че са подпалвачи на Райхстага на Фюрера. 

Boris65

Вече са изолирани от Демократична цивилизована Албания, Прибалтика, Полша, Косово ама не съвсем. Нужна е пълна изолация ! 

Аладар
Волошин - пилота на украинския Су 25 ако не беше стрелял по MH17 съвеста му щеше да е чиста и нямаше да се самоубие.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×