Quantcast
Нарушена карантина коства кариерата на шефа на Credit Suisse | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Нарушена карантина коства кариерата на шефа на Credit Suisse

2 196
 БГНЕС
Антонио Хорта-Осорио

След по-малко от година на поста председателят на банковия гигант Credit Suisse Антонио Хорта-Осорио подаде оставка, след като стана ясно, че миналата година е нарушил правилата за ограничаване на разпространението на коронавируса, предадоха световните медии. 

Подробности за нарушенията на Хорта-Осорио за първи път се появиха в края на миналата година, когато стана ясно, че през ноември се е върнал в Швейцария от Обединеното кралство и е заминал за Иберийския полуостров, преди да е приключил наложеният 10-дневен период на карантина. Освен това той е присъствал на финала на тенис турнира Уимбълдън през юли по времето, когато правилата във Великобритания са изисквали той да бъде под карантина.

"Съжалявам, че мои лични действия затрудниха банката и компрометираха способността ми да представлявам Credit Suisse. Ето защо считам, че оставката ми е в интерес на банката", заяви Хорта-Осорио в изявление, публикувано от банката. В разговор с Би Би Си говорител на Credit Suisse заяви, че банката няма да даде допълнителни подробности за оставката на Орта-Осорио, освен тези, посочени в изявлението му, нито пък смята да оповестява резултатите от проведеното разследване за нарушенията.

Смяташе се, че Хорта-Осорио ще ръководи стабилно Credit Suisse, след като успвая да спаси британската банка Lloyds от ръба на фалита. Преди да се присъедини към Lloyds, Хорта-Осорио ръководи британското звено на Banco Santander, както и различни банки в САЩ, Португалия и Бразилия.

 

Още

Най-сетне се въвежда болничен за върнато от училище дете
МВР проверява нарушил ли е депутат от ГЕРБ карантината си

18.02.2022

1781
Депутат призна, че е бил на дело, докато е бил под карантина

21.02.2022

2512