Quantcast

Медия без
политическа реклама

МВР вече разбра, че има арестувана българка в акцията срещу „Ндрангета”

Първо беше съобщено, че български мафиоти са задържани при операция срещу италианската мафия, после вътрешният министър Младен Маринов отричаше

19 Дек. 2019Обновена

Вътрешният министър Младен Маринов изрази недоумение защо името на България е намесено при операция срещу калабрийската „Ндрангета” в Италия, предаде bTV. По негови думи няма извършени арести у нас във връзка с мащабната акция срещу италианската мафия. От МВР са изпратили запитване по случая. Само час по-късно българското вътрешно министерство обяви, че все пак има задържан български гражданин. „В късните часове днес, по международните канали за полицейско сътрудничество и обмен на информация в МВР са получени данни за задържана при операция в Италия българска гражданка. Към момента не се предоставя допълнителна информация, тъй като действията по разследването са в ход”, заявиха от МВР.

По-рано днес беше съобщено, че при операция срещу калабрийската „Ндрангета” са издадени 334 заповеди за арест Част от заподозрените били заловени в България, Германия и Швейцария, съобщава германският сайт RDN, позовавайки се на италиански информационни агенции.

 

В акцията са участвали 2500 полицаи. Конфискувана е стока на обща стойност 15 млн. евро. Операцията е концентрирана в областта Вибо Валентия в Калабрия, но е била проведена и в други региони на Италия.

Заподозрените са обвинени в изнудване, убийства, пране на пари и участие в мафиотска организация. Сайтът припомня, че операциите срещу мафията са обичайна практика в Италия, но сегашната е изключително голяма.

"Ндрангета" се смята за най-мощната мафиотска организация в международната търговия с наркотици и от години има стабилно ядро и в Германия.

Ключови думи:

мафия, Ндрагента

Още по темата