Медия без
политическа реклама

Бивш преподавател уби трима в университет в Лас Вегас

Полицията е застреляла 67-годишния стрелец

07 Дек. 2023Обновена

Поредна масова стрелба се случи в САЩ - стрелец е открил огън по студенти в Университета на Невада в Лас Вегас. Полицията първо съобщи, че идват сведения за "множество жертви", но впоследствие уточни, че на първо време са потвърдени трима загинали. Около половин час след първите новини за инцидента, бе обявено, че стрелецът е мъртъв. Ситуацията е овладяна, няма опасност за хората, обяви местната полиция на пресконференция. Все още няма информация за мотива на стрелеца, но вече е известно, че това е 67-годишен професор, бивш преподавател в университета. Полицията го е застреляла. Ранените са четирима и са транспортирани до близките болници.

Сигналът за стрелба в университета е подаден в 11:45 ч. местно време, съобщи полицията. Поради съображения за сигурност всички кампуси на Университета в Невада бяха затворени за деня, въпреки че заплахи към други сгради на университета не е имало.

Университетът призова студентите и всички, които са на мястото на инцидента, да не излизат, тъй като полицията все още претърсва сградите. Около час след инцидента беше отворена и гореща линия за всички засегнати от него.

По-рано тази седмица САЩ счупиха собствения си рекорд за най-много масови стрелби с жертви за една година. Поредица от инциденти вдигна броя на стрелбите с 4 и повече жертви на 38 за 2023 г. Предишният рекорд е от миналата година - 36 масови стрелби (в броя на жертвите не влиза стрелецът).

Си Ен Ен съобщи, че на близкото летище има отклонени полети поради "инцидент", като се позовава на информация от Федералната авиационна администрация на САЩ. В сайта на самото летище обаче има само предупреждения за затворени пътища в района на кампуса, където е била стрелбата.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

масова стрелба