Медия без
политическа реклама

Учениците в няколко общини днес не учиха заради бомбени заплахи

Анонимни сигнали е имало също в София и Бургас, но там учебните занятия се проведоха по план

23 Яну. 2024
Училищата в Козлодуй, Хайредин и Мизия днес ще останат затворени заради бомбени заплахи.
Илияна Кирилова
Училищата в Козлодуй, Хайредин и Мизия днес ще останат затворени заради бомбени заплахи.

Нова серия сигнали за бомби в училищата доведе до обявяване на неучебни дни в няколко общини. Днес бяха освободени от занятия учениците в Козлодуй, Хайредин и Мизия и др. Всъщност на тел. 112 е подаден сигнал, който касае всички училища на територията на община Враца, но само в някои градове реагираха със затваряне на училища.

"Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се поради получена заплаха на тел. 112. Информацията е получена от ръководството на РУ-Козлодуй. Бомбена заплаха е отправена към всички училища в област Враца", обявиха от общината в Козлодуй.

Сходни бяха и съобщенията от Хайдерин и Мизия.

Сигнали бяха получени също в училища в Бургас и София, а и в други градове, но от полицията са направили проверки още преди началото на учебните часове и нищо съмнително не е открито. В резултат е обявено, че учебният процес в тези градове може да протече по план.

Все пак в района около училищата в столицата и Бургас днес имаше полицейско присъствие.

По-късно стана ясно, че взривни устройства не са открити и във затворените училища във врачанска област.

 

ЗАЛОВЕН

Мъжът, подал сигнали за бомби в училища в цялата страна, е задържан. Той е 32-годишен български гражданин. Живее на територията на Област Добрич. Това съобщи по-късно главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти във Враца, където бе на проверка в Областната дирекция. Той каза още, че е иззето и устройството, от което са изпратени заплахите за бомби. "Вчера на имейла на националната ситема 112 е получено съобщение, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Предприети са незабавни действия. Оказа се, че няма поставени взривни устройства след извършени проверки", допълни Коцев, цитиран от Нова тв.

Последвайте ни и в google news бутон