Медия без
политическа реклама

Строителният министър изненадващо уволни Десислава Паунова от АПИ

26 Яну. 2024
Инж. Десислава Паунова
БГНЕС архив
Инж. Десислава Паунова

Строителният министър изненадващо уволни Десислава Паунова от АПИ. Това стана ясно от официално съобщение, публикуввано от МРРБ в петък вечерта и обяввено на сайта дори след работно време.

"Инж. Десислава Паунова е освободена от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков", пише в него.

АПИ се управлява от председателя на УС инж. Ясен Йорданов и члена на УС  инж. Йордан Вълчев. Предстои назначаването на нов член на УС на овакантеното място, добавят от МРРБ.

Паунова беше единственият от ръководителите на АПИ, назначена от служебното правителство на Гълъб Донев, който запази поста си и в кабинета на Николай Денков. 

Ръководството на АПИ вече е в пълен състав, с което е подсилено експертното начало в Агенция „Пътна инфраструктура“. Това съобщават от регионалното министерство.

Когато през юни м.г бе оставена в АПИ бе обявено, че тя е магистър със специалност „Транспортно строителство“ от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Според официалната биография работи в Агенция „Пътна инфраструктура“ от ноември 2018 г. като е заемала длъжностите главен експерт и директор на дирекция „Пътна безопасност и планиране на дейностите по републиканската пътна мрежа“. В периода септември 2012 г. – октомври 2016 г. е асистент преподавател в катедра „Пътища“ към Университета по архитектура, строителство и геодезия. През октомври – ноември 2017 г. е лектор към Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?