Quantcast

Медия без
политическа реклама

Няма нито един ковид-случай в хотелите ни, твърди асоциация

13 Окт. 2020
Мартин Гецов

В страната ни няма нито един доказан случай на заразяване с коронавирус в хотел или по време на събитие, организирано в хотел. Взетите мерки са толкова ефективни, че безпроблемно са проведени над 800 събития - от конференции до сватби. Това обяви Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ). Организацията е  направила анкета сред членовете си, която е показала, че досега не е регистриран нито един случай на гост с корона-вирус. БАПМХ обединява мениджъри и собственици на хотели и хотелски групи от цялата страна, които управляват над 10 000 хотелски стаи, основно в 4 и 5-звездния сегмент.

"Според ЕСТИ - единната система за туристическа информация, над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване в България в периода януари - септември 2020 г. А след 15 юни, когато отпадна забраната за провеждане на организирани мероприятия, само в хотелите – членове на асоциацията, са проведени общо над 800 събития – семинари, конференции, сватби, тим билдинги и др.", посочват от БАПМХ.  И изтъкват, че "на фона на тази посещаемост липсата на дори едно огнище на зараза в хотел е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към опасността и мерките, които са предприели за безопасността на гостите си".

От асоциацията коментират, че повечето хотели са реагирали изключително отговорно от самото начало на корона кризата и са инвестирали хиляди левове в дезинфектанти, специализирано оборудване и протоколи за безопасност, така че да предпазват от заразяване както гостите, така и персонала си.

 

„За разлика от места като градския транспорт, където виждаме събрани хиляди хора, които не спазват дори елементарни норми на безопасност, хотелиерите подходиха изключително отговорноа и въведоха редица мерки и протоколи", изтъква Георги Дучев – изпълнителен директор на БАПМХ.

„Всъщност, проблемът на нашия бранш е, че през изминалите месеци, улисани в организационни проблеми и изправени пред неизвестността на утрешния ден, хотелиерите пропуснаха възможността ясно да информират обществеността както в чужбина, така и в България, колко сериозни мерки всъщност са взели за сигурността на своите гости и като резултат колко безопасни са хотелите ни“, коментира още Дучев.

 

 

Още по темата