Quantcast

Медия без
политическа реклама

Жандармерия блокира Самоков след побой над полицаи

Само преди седмица и медици от спешния център в града бяха обект на насилие

16 Юни 2022Обновена
Скрийншот видео Нова тв

МВР провежда мащабна полицейска операция в Самоков. Жандармерия и барети блокираха от рано сутринта всички входове и изходи на града и извършват проверки. Освен тях в операцията участват полицейски сили от националната полиция, СДВР, ОДМВР-София. 

Акцията бе провокирана, след като часове по-рано двама полицаи бяха нападнати и бити в града. Това се е случило при опит за проверка след подаден сигнал. Те са станали обект на агресия. Единият полицай е удрян в лицето, другият - в тялото. Откарани са за преглед.

Всичко е започнало около 21:30 ч. в сряда, когато полицаи са спрели кола за проверка. Докато извършвали действия, на място спрели други два автомобила и излезлите от тях мъже нападнали униформените, след което се оттеглили заедно с единия от пътувалите в проверяваната кола. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни действия  с цел установяването и задържането на нападателите .„При извършване на рутинна проверка на МПС същите спират, след което оказват съпротива и не се подчиняват на полицейските разпореждания. При опит за задържане на извършителите, те са ударили наш колега, който е с лека телесна повреда. Все още не са задържани. При проверка на адресите въпросните хора не са установени. Продължаваме работа”, заяви в четвъртък Борислав Муеров от Главна дирекция „Национална полиция”, цитиран от Нова тв.

Само преди седмица в града беше пребит и лекар. Това стана в спешния център в Самоков, когато петима мъже нахлуха в болницата, за да се саморазправят с медици.

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа тогава д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в Самоков. “Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви още тя. 

След случая, в ареста бяха оставени двама мъже.

Ключови думи:

полицаи, бити, Самоков

Още по темата