Медия без
политическа реклама

Ваня Григорова открито обяви война на БСП

''Хората, които са се напрегнали на "Позитано", да пият един чай и да се успокоят'', заяви загубилият кандидат на левицата за кмет на София

Ваня Григорова
Илиана Димитрова
Ваня Григорова

Задълбочава се напрежението между загубилия кандидат на левицата за кмет на София Ваня Григорова и БСП. В интервю за ''Нова телевизия'' Григорова заяви, че столетницата се е включила в ''армията'', която я напада заедно с ПП-ДБ. И допълни, че отделни личности в партията предпочитат да компрометират, а не да работят в интерес на хората, но без да уточнява кого конкретно има предвид.

Григорова обаче не спря атаката си срещу ''Позитано''. С раздразнение тя коментира изказването соцдепутата Атанас Зафиров, че високият ѝ резултат на изборите е благодарение на БСП. "Кой е Атанас Зафиров, за да коментирам думите на този човек", попита иронично Григорова. Тя добави, че на парламентарните избори в София столетницата е получила 36 000 гласа, а тя на първи тур има 80 000 гласа, а на балотажа - 170 000 гласа. И ядосано призова ''хората, които са се напрегнали на "Позитано", да пият един чай и да се успокоят''.

Все пак Ваня Григорова не отговори еднозначно на въпроса дали е в конфликт със соцлидера Корнелия Нинова. Само заяви лаконично, че не ѝ е конкурент и дори не е член на БСП, както и че не е на денвен ред евентуалното ѝ участие в нов политически проект.

 Според данни на щаба на Григорова, през последната седмица на кампанията и преди балотажа БСП се е включила в ''армията на ПП-ДБ'' в компроматната атака срещу нея. "Не мога да си го обясня, те трябва да кажат в каква задкулисна сглобка са попаднали'', отсече тя.

От понеделник Ваня Григорова ще е общински съветник в СОС. Смята се, че за председател на съвета е предложила лидера на БСП-София Иван Таков. Преди няколко дни Таков и Григорова подадоха жалба в Административния съд срещу изборните резултати в столицата с искане победителят на изборите Васил Терзиев да не стане кмет, докато не бъде разгледано обжалването по същество. Съдът обаче позволи на Терзиев да се закълне като кмет на столицата в понеделник. Делото по жалбата на Григорова срещу изборните резултати ще се гледа другата седмица.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Ваня Григорова

Още по темата