Медия без
политическа реклама

Ваня Григорова ще се яви с Мая Манолова на вота

Ще ползват марката, от която тръгна политическата кариера на евродепутата Иво Христов

23 Апр. 2024Обновена
Ваня Григорова обяви, че Столична община е твърде малък терен за политика.
Илияна Димитрова
Ваня Григорова обяви, че Столична община е твърде малък терен за политика.

Зарязалата общинския съвет в столицата Ваня Григорова се обвързва с Мая Манолова, стана ясно в часовете след като анонсира участието си на парламентарния вот. А днес пред БНТ заяви: "Политиката не е еднопластова, тя работи на много нива. Столична община е твърде малък терен за политика, там голяма част от задълженията са чиновнически". Добави, че след изборите ще търси обединение по водещи политики с различни партии, но не посочи точно с коя. Отрече да е в лоши отношения  с "Левицата".

Григорова размени тежки реплики с лидера на БСП Корнелия Нинова.

“Ваня Григорова излъга четири пъти за много кратко време – излъга избирателите си, като направи сглобка с ГЕРБ в общината, излъга работниците, като първо си повиши собствената заплата, а не техните. Излъга левицата на Георги Първанов, получи тяхната подкрепа, тя бе новата звезда. Излъга и нашата градска организация, структурите, които работихме за нея. Без БСП тя нямаше да има този резултат на изборите”, подчерта председателят на БСП днес.

"Ако Корнелия Нинова е свикнала да се бори със своите съмишленици, да остракира своите членове и да ги изхвърля, това не е мой подход. Нека тя първо да се разбере сама със себе си, а след това, вярвам, и с партията ще намери общ език", коментира след това Григорова.

 

Григорова е в разрив с Корнелия Нинова, макар с БСП да достигна до кметски балотаж миналата есен. Имаше информации от предишните дни, че е в контакт с "Левицата" (и тази формация стоеше зад нея през есента) за вота на 9 юни, но разговорите са се провалили. Вчера шефът на коалиционния съвет на "Левицата" Костадин Паскалев потвърди разминаванията. Той разказа, че Григорова е поискала среща с него и колегите му във връзка с изборите. По думите му, в хода на разговорите е станало ясно, че претенциите на Григорова са несъвместими с принципите на лявото обединение и че трябва да има равнопоставеност на участниците в коалиция "Левицата".

Ваня Григорова бе атакувана и от Татяна Дончева. "Ваня Григорова поиска да ръководи “Левицата“ еднолично", заяви Дончева. "Тя постави няколко условия, които, смятам, че никоя уважаваща себе си политическа партия и политик няма да приеме. Да влязат в коалицията партиите без лидерите, тя да ги ръководи еднолично, еднолично да взема решения по всички въпроси от политиките, през приоритетите, до листите и хората, подредбите и т.н. Лидерите да не влизат в листите е едно условие, което никой не може да постави на друг", каза още Дончева.

Григорова ще ползва марката "Солидарна България". Зад нея стоят партиите "Българска левица", "Обединена социалдемокрация" и "Изправи се.БГ" (Мая Манолова). "Солидарна България" бе известна лява фейсбук група преди години, от която тръгна политическата кариера на Иво Христов (eвродепутат в момента). Организацията съществуваше и като сдружение.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?