Медия без
политическа реклама

Убиецът на 15-годишния Филип изпил 6 бири, преди да шофира

"Страшно много съжалявам", каза Петър Тодоров пред апелативния съд

14 Септ. 2023
Булфото
37-годишният Петър Тодоров остава в ареста, докато тече разследването за катастрофата.

Петър Тодоров, който 2 септември блъсна и уби 15-годишен ученик на пешеходна пътека в София, е изпил шест бири, преди да се качи в автомобила си. Това стана ясно по време на съдебното заседание, след което Софийският апелативен съд го остави за постоянно в ареста, предаде БНТ. 

Тодоров е ударил 15-годишния Филип на пешеходната пътека на ул. "Ген. Гурко" и "Цар Иван Шишман" с 88 км/ч. Пред дошлите на място полицаи обяснил, че е ускорил движението, за да премине преди пешеходеца, който е виждал. Ограничението на скоростта в този участък е 30 км/ч. По думите на прокурор Светлозар Костов - това безспорно сочи за съзнаване на пътната ситуация и говори за самонадеяност на пътя, без значение от резултата.

Тодоров поиска от Апелативния съд в София по-лека мярка за неотклонение с думите: "Страшно много съжалявам". Според прокуратурата престъплението е осъществено при евентуален умисъл, а Тодоров е допуснал повече на едно нарушение на правилата за движение по пътищата.

След инцидента стана ясно, че шофьорът е имал 5 предишни нарушения на пътя, едното от които отново за шофиране в нетрезво състояние. Самият Тодоров каза, че е със средно образование, няма трудов договор, живее на семейни начала с приятелката си и отглежда 4-годишно дете и баща си, който е с влошено здравословно състояние.

Ключови думи:

пиян шофьор, катастрофа

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?