Медия без
политическа реклама

Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов

Той трябва да й плати 1000 лв. обезщетение за обида

11 Юни 2023
Татяна Дончева
Илияна Кирилова
Татяна Дончева

Татяна Дончева осъди Тошко Йорданов да ѝ плати 1000 лв. обезщетение за обида, съобщи EURACTIV, позовавайки се на Софийския градски съд, който отменя решението на долната инстанция, отхвърлила иска на Дончева.

Градският съд постановява, че Йорданов е нанесъл вреди на Дончева, казвайки в интервю по БНР, че „по принцип Татяна Дончева е лъжец“.

Йорданов трябва да плати на Дончева и 55 лв. разноски по делото. Самата Дончева обаче дължи на Йорданов 585 лв. разноски, тъй като искът ѝ беше за 10 000 лв., т.е. отхвърлен е за 9000 лв.

Интервюто по БНР е дадено от Йорданов на 4 септември 2021 г., когато той е депутат в 46-ото Народно събрание. В него освен, че нарича Дончева лъжец Йорданов казва, че тя е „изключително нечистоплътен политически човек“. В отговор на въпрос на водещия Йорданов обяснява, че на разговор с депутат от ИТН тя е "драскала на едни листчета половин милион ще ти дам. … Листчетата ги е драскала и си ги е взела, но за разговора, който тя е провела може да бъде доказан и там, където е отишла да говори тоя разговор с човека от нашите, който може да излезе на детектор на лъжата и да потвърди всичко това, което казах, а просто има камери в тоя офис.“

Радостин Василев, по онова време част от ИТН, казва, че той е депутатът с листчето. Но обяснява, че Дончева не му е предлагала парите, а само е написала това пред него. Той после разказал на Тошко Йорданов, който го приел като предложение. Съдът се позовава на показанията на Василев, за да отхвърли иска на Дончева в останалата му част.

Съдът смята, че с разпита на двама свидетели е доказано, че Дончева е претърпяла неимуществени вреди – засегнати са честта и достойнството й.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата