Медия без
политическа реклама

Ремонтирана улица в Русе потъна под вода след първия дъжд

21 Май 2020
Фейсбук

Платното в прясно ремонтиран участък на ул. „Потсдам“ в Русе се оказа под вода след снощния дъжд. Това обяви лично кметът на града Пенчо Милков (БСП) на профила си във "Фейсбук". 

"Монтираните от фирмата-изпълнител шахти са с малки отвори и са се запушили от наносите. Това установи наша проверка рано тази сутрин. Изискали сме фирмата спешно да отстрани проблема. Ще бъде направена и профилактика на подземните тръби, за да не се допускат отново подобни аварии", пише Милков, но така и не назовава името на фирмата, която е направила некачествения ремонт.

Кметът на Русе съобщава също така, че Общината "ще продължи да осъществява строг контрол върху фирмите, които изграждат инфраструктурни съоръжения в града. При нередности щетите ще бъдат отстранявани според сключените договори".

Под тази публикация на кмета Милков граждани на Русе са му сигнализирали и за друга новоремонтирана улица в града, която е некачествено изпълнена.

"Новият "булевард" Придунавски все още е със запушена отводнителни система... Да не говорим, че при все дъжд водата се качва върху тротоара... А уж е нов...", е съобщението, придружено със снимка.

Същевременно, на днешното заседание на общинския съвет в града кметът съобщи, че приходите в края на парил са с 6 млн. лв. по-малко, спрямо същия период на 2019 г. Спадът при постъпленията от данъци и такса смет е 4,5 мбн.лв, а намалението на неданъчните приходи - 1,5 млн. лв.

„Щетите няма как да бъдат изцяло компенсирани, но ще опитаме да съберем допълнително приходи“, каза още кметът и допълни, че ще бъдат преразгледани всички наредби и ще бъдат актуализирани цените на услугите, които местната администрация предоставя.

Общинските съветници решиха също така „Общински транспорт Русе“ да получи заем от 250 000 лева, с който да се покрият текущите задължения на дружеството. Нова транспортна схема в града ще влезе в сила, когато бъдат осигурени 150 превозни средства. Освен купуване на нови автобуси, се търсят варианти за закупуване на електробуси и превозни средства на метан.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата